Vreme caldă în prima jumătate din aprilie

Vreme caldă în prima jumătate din aprilie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vremea se menține caldă în primele două săptămâni din aprilie, cu temperaturi deosebit de ridicate pentru această perioadă, se arată în prognoza publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

În Moldova, din data de 2 aprilie, vremea se va răci comparativ cu intervalul anterior, totuși valorile termice se vor situa ușor peste normele perioadei până în 5 aprilie, cu maxime de 19-23 de grade, mediat regional. Apoi, va deveni deosebit de cald pentru prima decadă a acestei luni, astfel că între 6 și 10 aprilie se vor atinge valori în medie de 23-26 de grade. O ușoară răcorire va fi posibilă spre finalul celei de-a doua săptămâni. Temperaturile minime se vor situa peste cele specifice primei jumătăți a lunii aprilie, astfel că se vor înregistra în general între 6 și 11 grade.

Conform ANM, regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului, ploi slabe urmând a se semnala pe suprafețe restrânse, îndeosebi în nordul regiunii. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente va crește doar în ultimele zile ale perioadei de referință.

Citit 514 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2024 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.