Creșterile de prețuri din online, mai mici decât inflația

Creșterile de prețuri din online, mai mici decât inflația
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Creşterea preţurilor produselor cumpărate de pe platformele online în ultimii trei ani este mai mică decât inflaţia, ceea ce înseamnă că acest comerţ electronic poate să aducă un avantaj concret fiecărui consumator, a declarat, marţi, gălățeanul Florin Spătaru, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, citat de Agerpres. În opinia sa, pentru ca acest aspect să fie vizibil, trebuie intensificată relaţia dintre stat, instituţiile publice şi această industrie.

"Comerţul electronic din România are potenţial de creştere, trebuie stimulat. Pe de altă parte, toată legislaţia care protejează consumatorul trebuie adaptată, în aşa fel încât să ţină pasul cu comerţul electronic. În ultimii trei ani, creşterea preţurilor produselor cumpărate de pe platformele online este mai mică decât inflaţia, ceea ce înseamnă că acest comerţ electronic poate să aducă un avantaj concret fiecărui consumator, doar că acest lucru nu este întotdeauna vizibil. Astfel, relaţia dintre stat, instituţiile publice şi această industrie trebuie intensificată. De aceea, la Guvern, am iniţiat un memorandum pentru a putea discuta, într-un cadru interministerial, despre acest comerţ electronic", a menţionat Spătaru, la evenimentul ZF Ecommerce Summit.

Mă bucură faptul că românii cumpără de pe platformele româneşti în marea lor majoritate, peste 90% din achiziţiile online sunt de pe platforme româneşti, ceea ce este un lucru foarte bun, dar ne-am dori foarte mult ca produsele româneşti să se găsească din ce în ce mai mult în aceste platforme, iar comerţul tradiţional să fie contraponderea, echilibrul, care să ducă la o creştere a încrederii consumatorului", a mai spus Spătaru.

Acesta a subliniat că Guvernul doreşte o creştere a veniturilor la buget din acest comerţ, un cadru de reglementare şi de taxare corect, în aşa fel încât să existe o piaţă concurenţială, bine reglementată, dar şi o protecţie a consumatorilor.

Citit 332 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2024 17:01

1 comentariu

  • postat de MM
    Marți, 02 Aprilie 2024 17:16
    5.13.203.***
    Eheee, băi nea florine, ce bine ar fi dacă și fabrici, și locuri de muncă remunerate decent, s-ar putea cumpăra online. Apropos, de fabrica de baterii auto, știi tu, aia pe care ai promis-o la Galați, cu surle și trâmbițe în dauna celor de la Giurgiu, ce se mai aude? Așa-i că, deja ai dat-o uitării?
    0
    3

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro