Dronă navală, recuperată din apele Mării Negre

Dronă navală, recuperată din apele Mării Negre
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O ambarcațiune răsturnată, „posibil vehicul marin fără pilot”, a fost recuperată din apele teritoriale române de pe Marea Neagră, potrivit Ministerului Apărării Naționale și Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).

În cursul serii de joi, nava de căutare-salvare „Artemis” a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a transportat, în zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcațiune recuperată din apele teritoriale românești, informează MApN. „Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, a pus în aplicare procedurile operaționale specifice de cercetare a ambarcațiunii. Miercuri, 3 aprilie 2024, nava de căutare-salvare Artemis a executat o misiune specifică pentru o ambarcațiune răsturnată la aproximativ 20 Mm (aprox. 37 km) est Tuzla, care s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot”, se spune într-un comunicat al ministerului.

ARSVOM a fost alertată miercuri de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la o ambarcațiune răsturnată, în zona travers Tuzla și a trimis nava Artemis, potrivit unei postări pe Facebook a Agenției.

Fiind considerată un pericol pentru siguranța navigației, ambarcațiunea a fost remorcată de către nava Artemis și adusă în port, pentru investigații.

Citit 548 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 16:37

1 comentariu

  • postat de drone si rachete
    Vineri, 05 Aprilie 2024 17:14
    89.137.139.***
    Un eveniment deosebit va avea loc in aceasta vara in zona litoralului romanesc si trebuie trimisi oameni care sa previna ! Este in legatura cu razboiul din Ucraina! Rog cetatenii sa fie foarte atenti in aceasta vara daca se duc la mare ! Nu este vorba doar de minele care se indreapta catre mal!
    1
    2

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro