Primul spital din România care poate intra în faliment

Primul spital din România care poate intra în faliment
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj, este primul spital din România unde managerul a anunțat falimentul din cauza salariilor, după ce unitatea a fost modernizată cu 15 milioane de euro. Se câștigă, în medie, 10.600 de lei brut pe lună și sunt 500 de angajați în spital, într-un oraș cu 8.000 de locuitori, scrie HotNews.ro.

"Am anunțat personalul că nu mai avem bani, pentru că salariile consumă 99% din buget", spune Sorin Mehedințu, managerul spitalului din Târgu Cărbunești. Managerul susține că spitalul are datorii de 5,9 milioane de lei. Managerul a declarat pentru HotNews ceea ce le-a spus și angajaților: "99% dintre cheltuieli sunt cu salariile".

Calculele HotNews.ro, realizate pe bugetul oficial al spitalului pe 2024, arată costuri cu personalul reprezentând 85% din bugetul total. În cifre absolute, din bugetul anual de 83 milioane de lei al Spitalului orășenesc Târgu Cărbunești, 70 milioane de lei reprezintă costurile cu personalul. Lunar, costurile cu veniturile angajaților sunt de 5,8 milioane de lei, ceea ce înseamnă pe fiecare angajat, în medie, 10.600 de lei brut. Salariile de bază înseamnă circa 60% din totalul cheltuielilor cu personalul, iar 40% sunt sporuri.

Medicii și restul personalului spitalului din Târgu Cărbunești, oraș cu 8.000 de locuitori aflat la 25 de kilometri sud-est de Târgu Jiu, au fost anunţaţi de manager că spitalul este la un pas de incapacitate de plată și poate deveni primul din România care intră în faliment.

Citit 1290 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2024 16:57

1 comentariu

  • postat de gold
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 08:11
    81.12.148.***
    adica 6200 lei net / angajat. Incredibil si ilogic.
    Te mai miri ca la spital trebuie sa placi de acasa cu vata, seringa, leucoplast, etc.
    0
    1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro