Încep protestele și la Registrul Comerțului

Încep protestele și la Registrul Comerțului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federația Publisind și la Blocul Național Sindical, anunță că declanșează proteste "contra inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională Justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR".

SAONRC cere Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție. "Totodată, revendicăm acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din familia ocupaţională Justiţie".

Acțiunile sindicale vor începe cu o grevă japoneză la nivel național, între 18 și 22 aprilie, în timpul căreia sindicaliștii din ONRC vor purta banderole negre și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel. În perioada 23-25 aprilie, vor fi mitinguri organizate la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor, iar pe 26 aprilie, de la ora 11.00, va avea loc un miting la sediul Ministerului Justiției. În august 2024, va fi declanșat conflictul colectiv de muncă.

Citit 618 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Aprilie 2024 20:24