Guvernul amână taxa pe lux

Guvernul amână taxa pe lux
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat că ordonanţa de urgenţă privind măsurile de digitalizare, adoptată, marţi, de Guvern, o include şi pe cea referitoare la marile proprietăţi şi averi. Astfel, a fost amânat termenul de pe 30 aprilie până pe 30 septembrie pentru impozitul de 0,5% pentru clădirile cu o valoare de peste 2,5 milioane de lei şi pentru mijloacele de transport cu valoare de peste 375.000 de lei, scrie News.ro.

"După cum se cunoaşte, pentru clădirile mai scumpe de 2,5 milioane de lei şi mijloacele de transport cu o valoare de peste 375.000 de lei, impozitul de 0,5% avea termen scadent pe 30 aprilie, iar în acest context, pentru a avea acces la aceste categorii de informaţii pe care le-am menţionat, dar şi pentru a putea continua ceea ce înseamnă sistemul informatic necesar pentru acest tip de impozit, termenul s-a amânat până pe data de 30 septembrie 2024", a afirmat Boloș.

Pe de altă parte, ministrul a anunţat că încasările la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, respectiv bugetul asigurărilor sociale de sănătate, în luna aprilie, au fost de 45 miliarde de lei, scrie News.ro.

"Pentru primul trimestru, veniturile planificate în valoare de 99 miliarde de lei au fost în întregime realizate de către ANAF şi acum aşteptăm închiderea lunii aprilie. Până la această dată, vă pot confirma că am trecut, în luna aprilie, de 45 miliarde de lei încasări la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, respectiv bugetul asigurărilor sociale de sănătate", a declarat Marcel Boloş, la finalul şedinţei de marţi a Executivului. Acesta a mai spus că "este o sumă record, care urmează să fie definitivată în zilele următoare".

"Este efectul aplicării Legii 296 privind consolidarea fiscal-bugetară a României, iar procesul de consolidare fiscală pe care l-am iniţiat şi care este în implementare în momentul de faţă are în vedere ca fundament atât măsurile de digitalizare, cât şi măsurile care au fost aprobate prin Legea 296, în septembrie 2023", a completat Boloş.

Citit 381 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2024 17:22

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro