Primul limitator de viteză inteligent

Primul limitator de viteză inteligent
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primul limitator de viteză inteligent a fost instalat în localitatea Ghermănești din comuna ilfoveană Snagov, la aproximativ 35 de kilometri de București, potrivit TVR. Dispozitivul este dotat cu senzori care identifică viteza de la distanță și le permite să treacă doar celor care respectă limita de viteză din zonă.

Dispozitivul a fost montat în centrul localității, zonă în care se află și o școală și unde limita de viteză este de 30 km/h. Limitatorul cu senzori coboară în asfalt dacă șoferul rulează cu viteza legală.

Înainte de pragul inteligent va fi montat un panou prin care șoferii vor fi avertizați că urmează un sistem cu senzori. „Sistemul este format din niște panouri de avertizare, senzori și un prag reductor care stă ridicat. În momentul în care senzorii detectează că șoferii respectă viteza, acest bumper coboară”, a declarat Felix Horațiu Șerb, directorul companiei care a adus tehnologia în România, informează Hotnews.

Sistemul inteligent a fost folosit pentru prima dată în Mexic, iar tehnicienii de acolo au venit să se asigure că dispozitivul montat în comuna Snagov va funcționa. Compania vrea să testeze limitatoare de viteză inteligente și în alte orașe din România.

Citit 3313 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2024 15:20

1 comentariu

 • postat de ICTosca
  Marți, 07 Mai 2024 11:53
  5.13.165.***
  Vreo zece ar fi necesare pe faleza superioara, unde se da alde "bucuța" cu motoreta... (primarul are urechile betonate, nu vede, n-aude si tace, poate mai prinde un mandat in pace))
  0
  3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.