Sute de români vor să facă bani din activități casnice

Sute de români vor să facă bani din activități casnice
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

360 de români s-au înregistrat pentru a face bani în plus în mod legal, fără un contract de muncă, din activități casnice, în prima săptămână de la lansarea platformei IT care facilitează acest lucru- tichete.anofm.ro, arată datele transmise HotNews.ro de Ministerul Muncii. Peste 100 de persoane au vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, iar achiziția de bunuri cu livrare la domiciliu se află în topul activităților casnice preferate de aceștia.

Oricine are minimum 16 ani și vrea să facă bani în plus, în mod legal, fără un contract de muncă, indiferent că este șomer sau angajat, se poate înscrie în platforma IT tichete.anofm.ro pentru a-și alege dintr-o listă de 34 de activități casnice, printre care plimbatul câinilor, realizarea de cumpărături, ori spălarea mașinilor. Platforma IT a devenit funcțională în data de 23 aprilie, iar până pe data de 30 aprilie, s-au înregistrat în sistem 480 de beneficiari casnici și 360 de prestatori casnici, potrivit sursei citate.

Cele mai multe persoane înregistrate ca prestatori casnici au vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani (101 persoane), între 30-40 ani (77 persoane) și între 50-55 ani (51 persoane). Cei mai mulți sunt din București, Ploiești, Craiova, Bragadiru, Brașov, Constanța, Piatra Neamț și Timișoara.

„Până în prezent, activitățile casnice prestate au fost cele de preparare a hranei și s-au achiziționat 124 tichete, din care 102 electronice și 22 pe hârtie”, a precizat Ministerul Muncii.

Cel puțin 20.000 de lucrători casnici ar trebui să figureze în platforma IT până la finele acestui an, conform țintei asumate de România în PNRR.

Citit 891 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2024 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.