Arestat după ce a cumpărat telefoane cu bani falși

Arestat după ce a cumpărat telefoane cu bani falși
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un bărbat în vârstă de 24 de ani, din municipiul Motru, a fost arestat preventiv pentru punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, după ce a folosit aproximativ 30 de bancnote de 50 de euro contrafăcute, pentru a achiziţiona două telefoane mobile.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a anunţat că poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat din municipiul Motru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate sau dobândire de instrumente de plată fără numerar falsificate şi înşelăciune.

"Din probele administrate a rezultat că, la data de 1 martie, bărbatul în cauză ar fi pus în circulaţie 28 de bancnote din cupiură de 50 de euro, contrafăcute, cu care ar fi achiziţionat două telefoane mobile. Au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi 2 mandate de aducere, fiind descoperite şi ridicate 9 bancnote din cupiură de 50 de euro contrafăcute, un pistol de tip airsoft, suma de 513 lei, un telefon mobil şi mai multe articole de îmbrăcăminte folosite la săvârşirea faptelor", au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a bărbatului în cauză, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, iar Judecătoria Târgu Jiu a dispus măsura arestării preventive a acestuia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Citit 556 ori Ultima modificare Duminică, 12 Mai 2024 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.