Guvernul majorează salarii

Guvernul majorează salarii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă privind creşteri salariale de 10% pentru anumiţi bugetari, potrivit Agerpres. Impactul bugetar al acestor măsuri, în anul 2024, este estimat la 1,2 miliarde lei. 

O majorare de 5% se va aplica din iunie, iar a doua, din septembrie. De ele beneficiază angajaţii din administraţia centrală, din domeniile cultură, diplomaţie, din cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi al oficiilor registrului comerţului de pe lângă tribunale, personalul din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului, a ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice, centrale şi locale, din cele aflate în coordonarea prim-ministrului, precum şi cele aflate sub controlul Parlamentului. Vor beneficia şi funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului, în localităţile cu până la 20.000 de locuitori.

"Personalul agenţiilor judeţene, respectiv al Municipiului Bucureşti pentru Protecţia Mediului, va beneficia de salarizarea de care beneficiază Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. Diferenţele salariale se vor aplica tot în tranşe, în lunile iunie şi septembrie, sub principiul general al acestei ordonanţe, de echitate şi echivalare: aceeaşi muncă, aceeaşi plată", a precizat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Miercuri, cele patru sindicate ale personalului din Parlament au solicitat Guvernului "reevaluarea propunerii sale de majorare a salariilor angajaţilor din Parlamentul României cu un procent de 20%, în două tranşe, respectiv 15% începând cu luna iunie 2024 şi 5% în luna septembrie 2024, raportat la nivelul acordat pentru luna ianuarie 2024".

Citit 591 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2024 17:53

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro