Femeie găsită moartă la 24 de ore după ce a sunat la 112

Femeie găsită moartă la 24 de ore după ce a sunat la 112
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O femeie și un bărbat din comuna brăileană Mircea Vodă au fost găsiți fără suflare, marți dimineață, în casa în care locuiau. Poliția are indicii că bărbatul și-a omorât concubina și apoi s-a sinucis. Cu o zi înainte, victima sunase la 112, dar polițiștii din teren nu au găsit locuința și au plecat. Ei sunt vizați acum de o anchetă internă a IPJ Brăila, scrie publicația locală DeBrăila, citată de HotNews.

Femeia, în vârstă de 44 de ani, a sunat luni, la ora 12:31, la numărul unic de urgență 112. Ea nu a spus nimic, dar pe fundal se auzeau numeroase țipete. Totuși, STS a furnizat date de localizare, iar către această locație au fost trimise două echipaje de poliție.

Polițiștii au ajuns în fața casei, potrivit DeBrăila, dar au comunicat că nu se confirmă existența unui conflict. "În urma verificărilor efectuate, nu au fost obținute date care să confirme că în zonă ar fi avut loc un conflict", a transmis IPJ Brăila. "Au bătut în poartă, dar nu a răspuns nimeni", spune un vecin despre polițiștii ajunși la fața locului, potrivit Antena 3.

Potrivit poliției din Brăila, "s-au purtat discuții cu locuitorii din zonă pentru a încerca identificarea unui imobil unde ar fi avut loc evenimentul" și s-a încercat, totodată, "identificarea apelantei, inclusiv prin prezentarea spre recunoaștere a numărului de telefon de pe care s-a apelat". Polițiștii care au intervenit la caz au vorbit cu localnici, dar nimeni "nu a putut oferi informații care să ajute la identificarea locației sau a apelantei". S-a încercat inclusiv "reapelarea postului telefonic fără rezultat, numărul fiind alocat unei cartele pre-pay neînregistrate".

Marți dimineață, polițiștii au fost sesizați din nou, prin apel la 112, că o femeie și un bărbat din Mircea Vodă au fost găsiți morți în casă. Poliția a confirmat apoi că femeia de 44 de ani, una dintre victime, deținea telefonul de pe care a fost făcut apelul cu o zi înainte. "La momentul efectuării verificărilor în teren, vecinii nu au putut furniza această informație", precizează IPJ Brăila.

Al doilea cadavru aparține unui bărbat de 50 de ani, concubinul femeii, care este principalul suspect de crimă. El și-a pus capăt vieții după crimă, iar polițiștii spun că avea antecedente penale.

Unii săteni au povestit că au fost martori la violențe. "Ea a fugit din curte și mama ei stă pe strada cealaltă. A luat-o pe uliță, a ajuns până la jumătatea străzii, dar el a ajuns-o din urmă și a adus-o înapoi", a declarat o vecină pentru Antena 3.

Contactat de HotNews.ro, un reprezentant al IPJ Brăila a transmis că acțiunea poliției este investigată într-o anchetă internă, iar detalii despre aceasta vor fi comunicate ulterior. De asemenea, Poliția Română a transmis că a trimis la Brăila o echipă pentru a face verificări privind modul cum a fost gestionat cazul.

Acest eșec al polițiștilor de a interveni la timp pentru a opri o crimă aduce aminte de un caz similar, cel de la Caracal din iulie 2019. Atunci, Alexandra Măceșanu, o tânără de 15 ani care a fost răpită de Gheorghe Dincă, a sunat la 112, de trei ori, pentru a anunța că este răpită și ținută într-o casă împotriva voinței ei. Cu toate acestea, polițiștii au intrat în casa presupusului asasin abia după 19 ore.

Fiind vorba despre un caz în care viața unui om era în primejdie, ar fi putut să intervină rapid, fără să mai aștepte mandat.

Citit 1188 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2024 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.