A început votul online pentru președinția USR

A început votul online pentru președinția USR
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Luni şi marţi are loc primul tur al alegerilor pentru funcția de președinte al USR, care este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online

După decizia lui Cătălin Drulă de a se retrage din funcţie, în urma rezultatelor slabe înregistrate la alegerile din 9 iunie, candidatura a şase membri USR a fost validată în cursa pentru preşedinţia formaţiunii, Doi dintre ei s-au retras cu puțin timp înainte de începerea votului: Vasile Dincă și Luiza Oancea. Astfel, în cursa pentru a-l înlocui pe Cătălin Drulă rămân Elena Lasconi, Cristian Seidler, Radu Hossu și Vasile-Gabriel Filip.

Votul, care se desfășoară pe durata a două zile, a început luni, la ora 8.00. În primele două ore de vot, două mii de membri și-au exprimat deja opțiunea pentru un candidat.

Pe 27-28 iunie există posibilitatea unui tur doi al scrutinului. După alegerea preşedintelui USR, va fi stabilit noul Birou Naţional al formațiunii, prin vot al delegaţilor la Congres.

Citit 403 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2024 16:15

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro