Au fost anunţaţi primii angajaţi disponibilizaţi de la fabrica Nokia din Jucu

Au fost anunţaţi primii angajaţi disponibilizaţi de la fabrica Nokia din Jucu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primii angajaţi care vor fi disponibilizaţi de la fabrica Nokia din comuna clujeană Jucu au fost anunţaţi, duminică dimineaţă, despre acest lucru, câteva zeci de persoane aflând astfel că nu li se prelungesc, de la 1 noiembrie, contractele încheiate pe perioadă determinată.

Liderul Sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcaş, a declarat, duminică, că este vorba despre angajaţi ai unor firme de recrutare - Trenkwalder şi Lugera - care aveau contracte pe perioadă determinată cu Nokia şi care vor mai fi plătiţi şi pentru lunile noiembrie şi decembrie.

"Câteva zeci de angajaţi de la Nokia care aveau contracte pe perioadă determinată au fost anunţaţi, duminică, de faptul că sunt disponibilizaţi de la 1 noiembrie. Ei aveau contracte pe perioadă determinată, iar aceste contracte nu li se mai prelungesc după 1 noiembrie. Erau angajaţi de două firme de recrutare, Trenkwalder şi Lugera, şi lucrau pentru Nokia. Aceştia vor primi salarii în lunile noiembrie şi decembrie, chiar dacă nu vor mai lucra la fabrica de la Jucu", a spus Ilcaş.

Potrivit sursei citate, aceşti angajaţi nu vor intra în programul de acordare a plăţilor compensatorii, care se negociază de sindicate şi conducerea Consiliului Judeţean Cluj cu conducerea Nokia.

Un angajat al Nokia a declarat că la 50 de muncitori care au ieşit, duminică dimineaţă, din schimb li s-a cerut să predea cheile de la dulapuri, halatele şi au fost anunţaţi că nu mai trebuie să vină la lucru. Angajaţii au mai fost anunţaţi că vor primi încă două luni salariu, în baza unui act adiţional.

Potrivit sursei citate, angajaţii Nokia au fost anunţaţi că toţi "externii" (persoane angajate de firmele Lugera şi Trenkwalder pe perioadă determinată în funcţie de volumul de comenzi ale Nokia) vor fi disponibilizaţi până în 1 noiembrie.

"Am fost anuntaţi că angajaţii externi, care au contract pe perioadă determinată, vor fi concediaţi din 1 noiembrie", a declarat angajatul.

El a afirmat că în total este vorba despre 200 de persoane, din care 50 au fost anunţate duminică, iar cei 200 de angajaţi externi au fost informaţi că nu vor primi salarii compensatorii din partea Nokia, dar vor mai fi plătiţi încă două luni, pentru noiembrie şi decembrie, chiar dacă nu mai vin la lucru.

Citit 944 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2011 13:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.