Miere pe blocurile din București, după model vienez

Miere pe blocurile din București, după model vienez
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Mierea albinelor din București ar putea fi valorificată așa cum se întâmplă și în alte capitale europene, unde există stupi pe clădiri și hoteluri, iar turiștii pot consuma mierea produsă chiar în acel loc. Deocamdată, Capitala se află sub restricția unei Hotărâri de Consiliu Local care nu permite creșterea albinelor în oraș.

Prezent la Târgul Național al Mierii, la București, Matthias Kopetzky, un apicultor profesionist din Austria, a prezentat modelul vienez de a crește albine în zona urbană, care datează de sute de ani în capitala Austriei. ''Viena are o mulțime de apicultori, pentru că are o tradiție. Sunt șapte structuri locale cu 650 de apicultori și aproximativ 7.000 de colonii de albine în zona metropolitană'', a arătat Kopetzky.

City-managerul municipiului Bucureștiului, Lucian Judele, a precizat că și-ar dori să vadă stupi deasupra blocurilor din Capitală în viitorul apropiat, dar și să poată mânca miere din București.

Potrivit datelor Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA), Bucureștiul a avut întotdeauna apicultori și numai în anii '80 erau în jur de 4.800, arondați la filiala Capitalei, cu stupinele înregistrate la primărie.

Citit 1117 ori Ultima modificare Duminică, 16 Martie 2025 17:29

1 comentariu

  • postat de Porcul de capitala e capitalist
    Duminică, 16 Martie 2025 18:40
    5.13.158.***
    Da, miere cu aroma de "centrul vechi", de Rahova, de Ferentari... Revenim la modelul comunist de autogospodarire, de a valorifica spatiile verzi din orase - mai o ceapa, mai o gaina, poate un porc...
    9
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.