Punctul de trecere a frontierei de la Albiţa, din nou supraaglomerat

Punctul de trecere a frontierei de la Albiţa, din nou supraaglomerat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Punctul de trecere a frontierei de la Albiţa, din judeţul Vaslui, este din nou supraaglomerat, joi, pe sensul de intrare în ţară, odată cu reîntoarcerea cetăţenilor moldoveni la muncă în spaţiul Uniunii Europene după petrecerea sărbătorilor pe rit vechi, timpii de aşteptare fiind de până la două ore

Astfel, joi la prânz, peste o sută de autovehicule, majoritatea autocare şi microbuze, erau la coadă în vama Albiţa pe sensul de intrare în ţară, aglomeraţia fiind determinată de plecarea cetăţenilor moldoveni la muncă în spaţiul Uniunii Europene şi de numărul mare de microbuze cu colete care merg tot spre spaţiul UE.

În aceste condiţii, timpii de aşteptare pentru cei care intră în ţară sunt de până la două ore, autorităţile de fontieră vasluiene luând măsuri pentru a evita blocajele.

"Pentru a face faţă situaţiei, a fost deschisă o bandă suplimentară, cea destinată corpului diplomatic, fiind, de asemenea, suplimentat şi personalul care supraveghează şi dirijează traficul în punctul de trecere a frontierei. Aglomeraţia are drept cauză suprapunerea zilei de coletărie către spaţiul UE cu plecarea cetăţenilor din Republica Moldova la muncă spre Occident", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Autorităţile de frontieră vasluiene se aşteaptă ca aglomeraţia să continue în cursul zilei de joi, având în vedere că multe microbuze cu marfă pleacă spre Uniunea Europeană.

Citit 1013 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.