S-a încheiat campania electorală: Duminică vor vorbi voturile noastre

S-a încheiat campania electorală: Duminică vor vorbi voturile noastre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, la 7.00 dimineaţă, campania electorală va amuţi, cel puţin oficial! Vom avea un moment de respiro electoral şi politic, iar duminică, pe 9 decembrie, vor vorbi voturile noastre. Ştiţi deja, cine nu votează nu contează! Duminică, scrutinul prin care ne vom alege deputaţii şi senatorii începe la ora 7,00 şi se încheie la ora 21,00!

Atenţie, dacă sunteţi în alt oraş decât cel de domiciliu, nu veţi putea vota. Potrivit legii, puteţi vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea în care aveţi domiciliul. Alegătorii netransportabili din cauză de boală sau de invaliditate pot solicita deplasarea urnei speciale, pe baza unei cereri scrise, adresate biroului electoral al secţiei de votare de care aparţin, solicitare la care trebuie să anexeze copii ale actelor din care să rezulte că sunt netransportabili. Puteţi vota numai pe baza cărţii de identitate, a cărţii de identitate provizorii sau a buletinului de identitate. Odată intraţi în secţia de votare, trebuie să prezentaţi actul de identitate biroului electoral al secţiei de votare care, după verificarea înscrierii în lista electorală, vă va încredinţa cele două buletine de vot – unul pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi unul pentru Senat - şi ştampila cu menţiunea „VOTAT”. Vă veţi putea exercita opţiunea electorală, în cabina de vot, aplicând ştampila în pătratul corespunzător opţiunii dumneavoastră. Buletinul de vot pe care au fost aplicate ştampile în mai multe patrulatere va fi considerat nul. Votul pe care nu este aplicată nicio ştampilă va fi considerat vot alb şi nu va conta la împărţirea mandatelor.

Citeşte mai multe ştiri despre alegerile parlamentare de la Galaţi în secţiunea specială alocată evenimentului http://www.viata-libera.ro/alegeri-parlamentare-2012.

 

Citit 7240 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2012 10:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.