Procesele verbale privind rezultatele alegerilor, publicate în Monitorul Oficial

Procesele verbale privind rezultatele alegerilor, publicate în Monitorul Oficial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procesele verbale privind rezultatele alegerilor parlamentare din 9 decembrie au fost publicate în Monitorul Oficial.

Procesele verbale cuprind numărul alegătorilor care au mers la vot, voturile valabil exprimate, partidele şi formaţiunile care au trecut pragul electoral, precum şi numele tuturor senatorilor şi deputaţilor cărora le-au fost atribuite mandate.

Preşedintele Băsescu a declarat, vineri, că imediat ce va fi publicat în MO rezultatul alegerilor va convoca noul Parlament, precizând că trebuie să ţină cont de faptul că actualul Legislativ îşi încheie mandatul în 19 decembrie şi că urmează să decidă dacă va face convocarea pentru 19 decembrie, la ora 13.00.

"Imediat ce se publică rezultatul alegerilor în Monitorul Oficial convoc Parlamentul, iar convocarea trebuie să ţină seama de un element esenţial: nu pot suprapune funcţionarea a două parlamente. Parlamentul actual îşi încheie în 19 decembrie mandatul", a spus Băsescu, în conferinţa de presă de la Bruxelles, răspunzând întrebărilor ziariştilor.

"În avion decid dacă voi convoca pentru 19 la ora 13.00 sau... Să fie cât mai apropiat pentru ca instituţiile rezultate din alegeri să fie puse rapid pe picioare", a mai spus Traian Băsescu.

Biroul Electoral Central a anunţat că a transmis, vineri, la Monitorul Oficial, spre publicare, procesele-verbale privind rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

Citit 1185 ori Ultima modificare Vineri, 14 Decembrie 2012 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.