Vremea se va încălzi în toate zonele ţării

Vremea se va încălzi în toate zonele ţării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vremea se va încălzi în toate zonele ţării în intervalul 24 decembrie 2012 - 6 ianuarie 2013, inclusiv la munte, unde temperaturile vor creşte cu aproximativ 8 grade, potrivit estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

La munte, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 6 şi 8 grade pe 25 şi 26 decembrie, apoi vor scădea spre zero grade, valoare în jurul căreia se vor menţine până la sfârşitul perioadei. Minimele vor depăşi uşor zero grade pe 26 decembrie, apoi se vor situa în jurul valorii de aproximativ minus 6 grade. Vor fi precipitaţii, predominant ninsori, în general slabe cantiativ, cu o probabilitate mai mare între 26 şi 28 decembrie şi din nou după 31 decembrie, până în 6 ianuarie 2013.

În Banat, vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului, astfel încât mediile temperaturilor maxime vor creşte până la aproximativ 13 grade pe data de 26 decembrie. Pe 27 decembrie va avea loc o răcire, apoi mediile maximelor se vor menţine la valori de 6-8 grade până la sfârşitul intervalului de prognoză. Vor fi precipitaţii, predominant ploi, în intervalul 26 - 28 decembrie şi după 30 - 31 decembrie.

Începând din 24 decembrie va avea loc un proces de încălzire şi în Crişana, care va determina o creştere a valorilor de temperatură cu aproximativ 6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales ploi şi lapoviţe, va fi mai mare între 26 şi 28 decembrie şi după 31 decembrie.

Regimul termic va marca o creştere în primele zile ale perioadei de prognoză şi în Transilvania, temperaturile maxime apropiindu-se, în medie, de 6 grade, pe data de 26 decembrie. După această dată vremea se va răci uşor, iar media maximelor diurne va scădea spre aproximativ 2 grade. Vor fi precipitaţii mixte în intervalul 26-28 decembrie, iar după data de 31 decembrie vor predomina ninsorile, slabe cantitativ.

Vremea se va încălzi şi în Maramureş, Moldova, Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, temperaturile urmând să atingă între 6 şi 9 grade pe parcursul zilei, în funcţie de zonă. În Maramureş valorile temperaturilor minime se vor situa uşor peste pragul de îngheţ în jurul datei de 27 decembrie, după care vor scădea la valori de aproximativ minus 4 grade.

Începând cu 1 ianuarie 2013 vor fi ninsori în Moldova, iar în Dobrogea, Oltenia şi Muntenia precipitaţii mixte sau ploi, slabe din punct de vedere cantitativ.

Citit 826 ori Ultima modificare Luni, 24 Decembrie 2012 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.