Ponta reacţionează în cazul salariului directorului Poştei: E mult prea mare, e necesară o limitare

Ponta reacţionează în cazul salariului directorului Poştei: E mult prea mare, e necesară o limitare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta spune că a fost deranjat de faptul că directorul Poştei Române are un salariu mult prea mare şi că astfel de remuneraţii ar trebui limitate la cel mult de şase ori peste salariul mediu, după ce s-a anunţat că şeful Poştei primeşte anual între 72.000 euro-132.000 euro.

Şeful Guvernului a declarat, în şedinţa Cabinetului, că a discutat cu ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, despre această problemă.

"M-a deranjat foarte tare să văd că la Poşta Română directorul general are în continuare salarii de genul pe care le-am criticat. Am discutat cu ministrul Nica - directorul general are un salariu stabilit în baza Ordonanţei 119/2011 a Guvernului Boc privind guvernanţa corporatistă şi, de altfel, cam aceleaşi salarii le au şi directorul general de la Tarom, de la CFR Infrastructură, de la toate societăţile unde punem manageri privaţi", le-a spus Ponta miniştrilor prezenţi la şedinţa săptămânală a Guvernului.

Premierul a precizat faptul că managerii companiilor trebuie să aibă un salariu motivant pentru a avea performanţă, dar a apreciat că acesta trebuie să se situeze la un nivel corect.

Citit 678 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2013 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.