Universitatea Bucureşti a început lecţiile gratuite pentru admitere

Universitatea Bucureşti a început lecţiile gratuite pentru admitere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facultăţile Universităţii din Bucureşti au început cursurile gratuite pentru pregătirea liceenilor în vederea admiterii din sesiunea iulie, lecţiile fiind predate de cadrele didactice ale respectivelor instituţii de învăţământ superior.

Cadrele didactice ale facultăţilor vor rezolva, împreună cu participanţii la cursuri, subiecte specifice probelor de consurs şi vor răspunde întrebărilor. Accesul liceenilor la aceste lecţii este gratuit şi nu necesită înscriere prealabilă, se arată într-un comunicat al Universităţii Bucureşti (UB).

Potrivit UB, cursurile au început la Facultatea de Chimie, unde sunt organizate lecţii de pregătire pentru bacalaureat şi admitere, în perioada 16 februarie - 15 iunie. Activităţile au loc sâmbăta, între orele 9:00 şi 13:00, la sediul facultăţii, în Amfiteatrul "Ilie Murgulescu". Tematica fiecărei lecţii va fi afişată din timp pe site-ul Facultăţii de Chimie.

Facultatea de Matematică şi Informatică organizează lecţii gratuite de matematică şi informatică în vedere pregătirii liceenilor pentru admiterea din 2013, până în 1 iunie. Lecţiile vor avea loc la Facultatea de Matematică şi Informatică din strada Academiei nr. 14.

Aceeaşi facultate, împreună cu Societatea de Ştiinţe Matematice România - filiala Bucureşti, organizează ciclul de conferinţe pentru elevii de liceu intitulat "Cultura matematică". Programul conferinţelor poate fi consultat pe site-ul facultăţii.

Facultatea de Geografie a publicat modele de subiecte posibile pentru examenul de admitere din sesiunea iulie. Testele au fost elaborate în conformitate cu programa şcolară pentru clasa a XII-a şi pot fi accesate pe site-ul Facultăţii de Geografie.

Citit 886 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2013 14:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.