În 20-21 aprilie, la Sinaia are loc primul congres al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei

În 20-21 aprilie, la Sinaia are loc primul congres al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La 15 martie 2013, Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti a pronunţat încheierea prin care se admite cererea de dobândire a personalităţii juridice de către asociaţia Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM). A căpătat astfel greutate legală demersul entuziast al unor tineri din Bucureşti care, pe parcursul anului trecut, au început acţiunea de coagulare a tuturor susţinătorilor şi simpatizanţilor monarhiei constituţionale ca unica variantă viabilă de guvernare pentru România.

În perioada 20-21 aprilie 2013, la Hotel Palace în Sinaia va avea loc primul Congres al ANRM, ocazie cu care se vor discuta aspecte privind organizarea activităţii viitoare a asociaţiei. Amănunte despre acest eveniment, dar şi despre ceea ce-şi propune, concret, să facă ANRM în perioada următoare puteţi obţine de la preşedintele filialei Galaţi a asociaţiei, Ioan Furtună (0722859978, 0742288333). Statutul asociaţiei poate fi consultat pe www.anrm.ro, iar detalii privind activitatea acesteia găsiţi şi pe Facebook - https://www.facebook.com/anrmro.

Citit 2010 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2013 15:02

10 comentarii

 • postat de ccc
  Luni, 01 Septembrie 2014 20:18
  92.81.76.***
  Jos Republica stalinista...Uitati-va ce presedinti decacao am avut si avem...
  Traiasca Monarhia!! Traiasca REgele!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ultor
  Joi, 09 Mai 2013 09:33
  Pentru ANRM. Comentaţi, vă rog: Afacerea Stroussberg, 1907, Concordatul cu Vaticanul, Afacerea Skoda, Cumpararea vilei din Florenta pentru regina-mamă Elena, tablourile din Colecţia Coroanei, predarea României ruşilor, decretele regale din perioada 23 august 1944 – 30 decembrie 1947, aprobarea Declaraţiei de la Budapesta.
  Despre Carol I pe care Eminescu l-a numit “Îngăduitorul”, dar care, până la urmă, este unul din asasinii morali ai Românului Absolut:
  Kogălniceanu.“Regalitatea însemnă ridicarea conştiinţei naţionale, afirmarea demnităţii şi independinţei ţării... Când acei ce trebuie să apere drepturile acestei ţări nu au curajul pe care-l aveau... acei Domni regulamentari..., declar că am proclamat un rege, dar nu am făcut un regat roman, căci regatul insemnează neumilire.”
  I. G. Duca. “În genere, mintea lui nu era frământată de chestii mari, ci de mici abilităţi, de calcule meschine de divizare a partidelor, de învrăjbire a oamenilor politici, din care el să poată profita, dominând şi pe unii şi pe alţii, mereu deasupra tuturora. Dar unde meschinăria lui se poate vedea şi mai bine este în nespusa lui vanitate. Ţinea la onoruri, la decoraţii mai mult ca la orice... În contactul cu cei mari, regele României păstrase mentalitatea micului principe de Sigmaringen, care niciodată nu s-a putut ridica până la dispreţul ierarhiilor sau vanităţilor omeneşti
  “Mare ar fi regele Carol dacă am putea spune că lui îi datoreşte România independenţa şi că el a fost în fruntea mişcării democratice care a rezolvat problemele vitale ale societăţii româneşti din zilele lui. Când însă ştiut este că la independenţă a fost dus de Ion Brătianu… este greu să apari ca autorul independenţei, oricât de mult ai încerca mai târziu să cercetezi adevărul istoric în memorii cu iscusinţi ticluite.” I.G. Duca, Amintiri politice, vol.I, Jon Dumitru, Munchen, 1981, pag.95-106.
  Horia Sima despre Carol I “El a coborît de la linia neamului în linia intereselor unei clase... Regele Carol I a acceptat sa devina patronul clasei care l-a adus pe tron... Prin transactia la care a ajuns cu clasa suprapusa a întârziat cu o jumatate de veac evolutia politica si sociala a poporului român.”
  Despre Mihai. “Toate actele care au dus la consolidarea noii puteri până în anul 1947, au fost aprobate de Regele Mihai I, au căpătat putere de lege şi au fost puse în aplicare prin această ultimă semnătură. .... Începând cu participarea sa la deschiderea Parlamentului rezultat din alegerile falsificate din 19 noiembrie 1946... prezenţa lui a fost pentru puterea comunistă un argument major, hotărâtor în calea celor ce contestau alegerile. Regele Mihai I era pe Tronul României când Partidul Naţional Ţărănesc este interzis, când fruntaşii lui sunt arestaţi şi în urma unui proces de tip sovietic condamnaţi la pedepse care nu însemnau - aşa cum s-a întâmplat cu Iuliu Maniu şi Ion Mihalache - moartea (şi în ce chinuri!).... de când a acordat Parlamentului „ales” la 19 noiembrie 1947 girul Înaltei sale prezenţe, rolul său istoric s-a încheiat.”. (V. Râpeanu, comentarii la cartea Lichidatorii” a domnului academician Dinu C. Giurescu.)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dan Stamate
  Luni, 22 Aprilie 2013 15:38
  Aceleasi "argumente" nenorocite nascocite de comunisti si reluate la infinit de sustinatorii de azi ai mogulilor si baronilor locali.
  NU domnilor,
  *Regele Mihai I NU a abdicat de bunavoie ci a fost constrans de catre guvernul Petru Groza si presiunile sovietice.
  *Regele Mihai I S-A OPUS continuu guvernelor prosovietice din anii '45 - '46 cerand demisia acestora si a renuntat la "greva regala" dupa un an de presiuni sovietice, britanice și americane - marturie stau recentele documente declasificate de catre ministerele de externe ale Rusiei si Marii Britanii.
  *Regele Mihai I NU a parasit tara si neamul cu vagoane de aur si valori incomensurabile, marturie a traiului in exil stand si acum mica ferma de pui si atelierul din Ayot St-Lawrence, Hertfordshire UK infiintate de Mihai I in 1950
  *Regele Mihai I nu i-a amnistian pe Ion Antonescu si pe liderii opozitiei deoarece constituția îl împiedica să facă aceasta fără contrasemnătura ministrului comunist de justiție!
  Vreau de la voi argumente pro-republica ,in conditiile socio-politico-economice actuale din Romania, mai lasati trambitarile astea anti - monarhie.Cati dintre voi si-ar trada interesul personal si al familiei de sange pentru acest popor cum a facut Ferdinand in 1916?
  Tara asta nu se va face bine cu nostalgici si lichele aservite sistemul, aici ne trebuie o revolutie pasnica precum in Islanda iar primul pas ar fi restaurarea monarhiei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stoica Rodica
  Joi, 18 Aprilie 2013 15:27
  Un singur adevar exista!:regii nostrii nu au jefuit tara si nici nu adus-o la ruina!
  AstfelRegele Carol I a obtinut alaturi de armata romana Independenta Romaniei dupa 900 de ani de jug otoman.
  A scolarizat si perfectionat studiile ofiterilor romani in tarile cele mai inaintate.
  A pus bazele Scolilor Normale pentru invatatori,licee industriale,Universitati
  .A creat statul independent si suveran Romania.A instaurat statul democrat modern.A sprijinit Biserica romana cu piosenie.
  Regele Ferdinand Intregitorul alaturi de popor a creat Romania Mare Romania Regilor nostrii se intindea de la Nistru pana la Tisa si pana la Marea cea mare!
  Ce au furat Regii?unde?Cand si cum.?Comunistii au preluat de la Regi tara cea mai bogata din Europa!
  Regele Mihai I a ferit Romania de ocuparea definitiva de US.
  A scurtat razboiul II Mondial cu 6 luni,salvand vietile a sute de mii de ostasi romani si din randul statelor aliate sau din randul participantilor la acest razboi.
  Regele Mihai a sprijinit si sprijina prin acte dovedite Romania in toate imprejurarile ivite.
  Pentru Regele Mihai,respectarea istoriei strabunilor nostrii si a traditiilor este lege!Cine nu cunoaste istoria neamului romanesc,nu are dreptul la viitor!
  Traiasca Regele!

  Averea Regelui Mihai provine din mostenirea legala a bunicilor Majestatii Sale.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vrem Monarhie constitutionala
  Marți, 09 Aprilie 2013 13:40
  Toate mârlănismele acestea, scrise în "stil republican", produși şi plăţiti de serviciilor secrete şi de Mogulii Securității, Base, politie politica, etc. fac același joc ca-n 1990, când strigau împotriva PNTCD și PNL ca partide dușmane, aducătoare de regi şi moşieri, când de fapt ei sunt "hoți de Tara și de economie națională". Pur şi simplu au ruinat şi distrus România fără cruţare. Aceste "jigodii" post-decembriste şi post-comuniste vor să dea pe Internet lecţii de istorie şi de "iubire de patrie" cât și de "justiție socială"..
  0
  0
  Raportează
 • postat de arceloruptincurmittal comp. care se arde in c.u.r deca s-a puna 10 lei in plus la salariul de kkt al muncitorilor
  Luni, 08 Aprilie 2013 19:47
  ANRM aceasta organizatie de tip kamikaze trebuia s-a isi faca harachiri ,daca nu reusea trebuia ajutata ,monarhia este un concept medieval ,care reuseste in tari dezvoltate nu la noi,scursurile uniunii europene unde se transforma intr-o tiranie grosolana si despotica ,demna de un dispret si desgust infinit,traiasca tov.NICOLAIE CEAUSESCU ,TRAIASCA REPUBLICA ,AFARA CU TRADATORII DE TARA
  0
  0
  Raportează
 • postat de boneta iacobina
  Luni, 08 Aprilie 2013 00:16
  Pentru "incercari" avem piloti ,co piloti ,ba chiar si capitani de vapoare cu bastoane de maresal in ranita . Daca gresesc le suspendam carnetul ,pe cand unui rege ... e cam greu,chiar cu accident mortal pe traseu . Asa ca cine are(regalitate) sa le traiasca ,cine nu ,sa nu-i doreasca .
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexx
  Duminică, 07 Aprilie 2013 21:48
  Persoana care a ocupat tronul, la noi, în România, s-a identificat cu instituţia monarhică. De aceea fostul rege a primit din ceea ce aparţinea domeniului, nu familiei. Acest lucru s-a înfăptuit cu participarea unor aşazişi politicieni şi jurişti care şi-au primit partea jafului. Probabil că, reinstaurând monarhia, se mizează pe încă o serie de revendicări. Şi, cum nimeni nu munceşte degeaba, susţinătorii vor primi ciolanul meritat.
  Vârsta mi-a permis să văd cum arăta ţara după înlăturarea monarhiei (marea masă a ţărănimii, căci muncitori nu prea erau). În afară de potentaţii epocii monarhice (câţi mai trăiesc?) şi unii urmaşi ai acestora, nu văd dornici de revenirea la monarhie. Ţara duce lipsă de o liotă de pensionari de lux de la naşterea până la moartea lor?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihail
  Duminică, 07 Aprilie 2013 18:47
  VIVAT REPUBLICA;de cand Misu a abdicat in mod rusinos,tradand interesele nationale si pe EROUl MARESAL ION ANTONESCU,lumea s-a mai despteptat;NU MAI VREA MONARHIA TRANDAVA SI HRAPAREATA,cum sa- dovedit si acum ,dupa '90 cand prin intermediul unor tradatori de tara si-a insusit averi imense din averea POPORULUI!TRAIASCA REPUBLICA,in ROMANIA MONARHIA A SUCOMBAT DEFINITIV PRIN TRADAREA LUI MISU,la 30 decembrie 1947!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Regalian 258 e.n.
  Duminică, 07 Aprilie 2013 18:07
  Monarhia... ca '' unica varianta viabila de guvernare pentru Romania" !? ...pai regele a domnit nu a si guvernat. VIVAT REPUBLICA !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.