Statul a vândut integral pachetul de 15% din Transgaz, pentru 72 milioane euro

Statul a vândut integral pachetul de 15% din Transgaz, pentru 72 milioane euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Statul a transferat întreg pachetul de 15% din acţiunile Transgaz (TGN) scos la vânzare prin ofertă secundară pe Bursă, obţinând 315 milioane lei (72 milioane de euro), a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la BVB, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

"Preţul la care s-a adjudecat este de 179 lei pe acţiune, ceea ce ne permite să încasăm 72 milioane euro. Este baza de pornire pentru celelate privatizări pe care le vom avea în acest mod", a afirmat Niţă.

Comparativ cu preţul de la închiderea de marţi, de 197 lei, investitorii instituţionali au cumpărat titlurile cu un discount de 9,13%.

Niţă a spus că această ofertă publică secundară este un succes şi "un bun început" pentru alte listări ale pachetelor minoritare din companiile de stat.

"Aşa cum anticipam, aseară s-a finalizat subscrierea la oferta noastră la Transgaz. Am avut o suprasubscriere, suntem mulţumiţi de listare, este un success. Este un început bun pentru procesul de privatizare a pachetelor minoritare din companiile de stat şi pentru piaţa de capital. Să fie clar pentru toţi cei care îmi tot găsesc tot felul de chichiţe, vor mai urma privatizări", a mai spus Niţă.

Citit 510 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2013 12:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.