Patronatele din turism cer mărirea vacanţei de vară a elevilor

Patronatele din turism cer mărirea vacanţei de vară a elevilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federația Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS) și Asociația Investitorilor în Stațiunea Turistică Venus cer încheierea anului școlar la 1 iunie "măcar pentru clasele I-VIII", ceea ce, în opinia acestora, ar permite familiilor cu copii să beneficieze de tarife reduse pe litoral.

Potrivit unui comunicat, cele două organizaţii solicită "reanalizarea programei de învățământ și modificarea ei pentru încheierea anului școlar pe data de 1 iunie măcar pentru clasele I-VIII, ceea ce ar permite familiilor cu copii să beneficieze de tarife reduse pe litoral".

În opinia celor două organizaţii, inițiativa Guvernului cu privire la ieftinirea transportului CFR spre litoral este salutară, dar ea trebuie coroborată și cu alte măsuri care să facă posibil un aflux ridicat al turiștilor cu familii spre litoral în perioada care li se adresează în mod special, adică până la 15 iunie.

În acest sens, se mai menţionează în comunicat, autoritățile ar trebui să fie mai deschise spre dezbateri serioase cu investitorii în baze turistice de pe litoralul românesc, aceștia fiind singurii care au soluții pentru revigorarea turismului intern.

Vacanţa de vară a elevilor începe în 22 iunie şi se încheie în 15 septembrie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Excepţie fac elevii de clasa a VIII-a, care vor încheia cursurile la 14 iunie, precum şi cei din clasele terminale ale învăţământului liceal, care vor intra în vacanţă la 1 iunie.

Citit 638 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2013 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.