"O chestie mai neortodoxă" - Angajaţii Primăriei sunt verificaţi săptămânal cu aparatul etilotest

"O chestie mai neortodoxă" - Angajaţii Primăriei sunt verificaţi săptămânal cu aparatul etilotest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţii Primăriei Caracal sunt verificaţi săptămânal cu aparatul etilotest, această măsură fiind implementată de primarul Eduard Ciocăzanu, care o califică drept "o chestie mai neortodoxă", dar necesară în condiţiile în care în trecut doi salariaţi au venit băuţi la serviciu, fiind concediaţi, informează Mediafax.

Angajaţii sunt verificaţi cu aparatul etilotest o dată pe săptămână, fiind ales aleatoriu un grup de zece persoane. "Am făcut o chestie mai neortodoxă: am achiziţionat un etilotest care să poată să ne spună dacă salariaţii noştri sunt sau nu sub influenţa băuturilor alcoolice, mai ales că marea parte a dumnealor au muncă de teren", a declarat primarul Eduard Ciocăzanu.

El a precizat că a luat această decizie după ce, în trecut, doi angajaţi au fost prinşi băuţi la serviciu, fiind concediaţi.

De asemenea, primarul a implementat un program de monitorizare a sistemului informatic, pentru a identifica angajaţii care accesează reţelele de socializare în timpul programului de lucru.

"Am achiziţionat un program de monitorizare a sistemului informatic, astfel încât toţi salariaţii din primărie să lucreze pentru cetăţeni, să nu mai intre nici pe facebook, nici pe messenger, pe niciun program care nu are tangenţă cu lucrările propriu-zise ale Primăriei Caracal", a mai spus primarul.

La Primăria Caracal lucrează 150 de persoane, majoritatea angajaţilor spunând că măsurile luate de primar sunt binevenite.

"Nu mă deranjează deloc. Este o idee bună, cât suntem la program, trebuie să muncim. Cu atât mai mult, nu se cade să fim băuţi când vorbim cu cetăţenii sau facem orice altceva", a declarat o angajată a primăriei.

Primarul spune că salariaţii care vor încălca aceste reguli vor fi sancţionaţi. Astfel, cei care sunt prinşi băuţi vor fi concediaţi, iar cei care accesează reţele de socializare, penalizaţi.

Citit 571 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2013 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.