Ministrul român de Externe: Dezaprobăm discriminările din UE, românii au dreptul la liberă circulaţie

Ministrul român de Externe: Dezaprobăm discriminările din UE, românii au dreptul la liberă circulaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, a condamnat, miercuri, în cadrul unei conferinţe comune cu omologul polonez, tendinţele xenofobe şi discriminatorii din unele ţări europene, care tind să afecteze inclusiv dreptul românilor la muncă şi liberă circulaţie în interiorul spaţiului comunitar.

"Suntem într-un moment în care realizările UE trebuie apărate cu fermitate. Credem că trebuie să fim îngrijoraţi de apariţia unor tendinţe antieuropene, xenofone şi discriminatorii în unele state membre care tind să afecteze proiectul european", a declarat şeful diplomaţiei române.

Titus Corţlean a subliniat că România şi Polonia dezaprobă "orice tendinţe de acest fel, inclusiv din perspectiva prezervării libertăţilor fundamentale", referindu-se în special la "dreptul muncitorilor din statele Europei centrale şi de est la liberă circulaţie şi la a-şi exersa liber profesia conform tratatelor UE".

Totodată, ministrul român de Externe a mulţumit Poloniei şi omologului Radosław Sikorski pentru "sprijinul constant acordat României pentru aderarea la spaţiul Schengen".

Ministrul polonez al Afacerilor Externe, Radosław Sikorsk, face miercuri o vizită oficială la Bucureşti.

Citit 580 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2013 14:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.