Gabriel Resources va cere daune de până la 4 miliarde de dolari dacă proiectul Roşia Montană este respins

Gabriel Resources va cere daune de până la 4 miliarde de dolari dacă proiectul Roşia Montană este respins
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gabriel Resources va cere despăgubiri de până la 4 miliarde de dolari americani dacă Parlamentul va respinge săptămâna viitoare proiectul de exploatare a aurului la Roşia Montana, a declarat miercuri directorul general al companiei, Jonathan Henry, într-un interviu pentru The Globe and Mail.

"În cazul în care Camera Deputaţilor respinge proiectul, vom continua notificarea oficială de începere a litigiului pentru încălcări multiple ale tratatelor internaţionale de investiţii, pentru a obţine cel puţin 4 miliarde de dolari SUA", a spus Henry în interviul acordat la Londra.

El a atenţionat că Gabriel Resources are un caz solid. "Cazul nostru este foarte puternic şi vom face public faptul că efortul României de atragere a investiţiilor străine va avea mult de suferit", a arătat Henry.

Şeful Gabriel Resources se aşteaptă ca Senatul să respingă joi proiectul de lege care ar permite deschiderea minei. Decizia, pentru sau contra, va deveni obligatorie numai după ce proiectul va fi votat în Camera Deputaţilor.

Henry, care lucrează la Gabriel Resources de trei ani, a dat de înţeles că va demisiona dacă va fi declanşat un proces împotriva statului român, întrucât este specialist în minerit şi nu în litigii.

Gabriel Resources mai are o speranţă că în Camera Deputaţilor va avea loc o dezbatere serioasă care să ducă la un vot favorabil, dar premierul Victor Ponta a sugerat luni că jocul s-a încheiat pentru canadieni, majoritatea parlamentarilor fiind împotrivă, notează publicaţia The Globe and Mail.

Citit 539 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Septembrie 2013 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.