Roberta Anastase: Nu sunt împotriva exploatării de la Roşia Montană, dar nu cu orice preţ

Roberta Anastase: Nu sunt împotriva exploatării de la Roşia Montană, dar nu cu orice preţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vicepreşedintele PDL Roberta Anastase spune că nu este împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană, "dar nu cu orice preţ", precizând că proiectul de lege trebuie retras din Parlament, iar Guvernul să îşi spume responsabilitatea "fie într-o direcţie, fie în alta".

"Nu sunt împotriva exploatării din localitatea Roşia Montană, dar nu cu orice preţ. Nu sunt în momentul acesta în situaţia să vă spun că merg într-o parte sau în cealaltă, atât timp cât eu nu am văzut avizul de mediu. Deci, eu nu ştiu ce implică asta pentru cetăţenii României pe termen mediu şi lung, ce înseamnă poluare, ce înseamnă… Ştiu în schimb că în comunitatea din Roşia Montană şi în general ce înseamnă judeţul Alba avem de-a face cu foarte mulţi oameni care nu au locuri de muncă. Sigur în decizie va cântări greu acest lucru", a afirmat Roberta Anastase marţi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Ea a adăugat că susţine crearea de locuri de muncă, "dar nu cu orice preţ", iar în acest caz vrea să vadă "preţul".

Anastase a mai spus că susţine "în primul rând" retragerea proiectului de lege privind Roşia Montana din Parlament, după care Guvernul să-şi asume responsabilitatea în ceea ce priveşte acest proiect "fie într-o direcţie, fie în alta".

"Cred că premierul trebuie să-şi asume responsabilitatea promovării unui proiect care să fie în primul rând constituţional. În al doilea rând pe care dacă se poate să-l şi susţină", a afirmat vicepreşedintele PDL.

Citit 428 ori Ultima modificare Marți, 17 Septembrie 2013 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.