Cod galben de ploi şi vânt puternic în 12 judeţe din sud-estul ţării

Cod galben de ploi şi vânt puternic în 12 judeţe din sud-estul ţării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii au emis o avertizare cod galben în jumătatea de sud a ţării, unde de miercuri seară până joi seară vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră.

Avertizarea a fost emisă pentru judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de miercuri, ora 20.00, şi până joi, la ora 23.00, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a ţării şi vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat în Oltenia, jumătatea estică a Banatului, nordul Munteniei şi sudul Moldovei, iar în judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Caraş-Severin se vor depăşi izolat 50 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări în regiunile sudice, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră şi temporar în restul teritoriului, în principal în timpul averselor.

Citit 1913 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Aprilie 2014 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.