Guvernul renunţă la 70 de taxe

Guvernul renunţă la 70 de taxe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta susţine că Ministerul Finanţelor a identificat 70 de taxe care pot fi eliminate într-o singură zi, fără să afecteze bugetul de stat. În acest sens, premierul a spus că urmează să fie promovat un act normativ pentru eliminarea acestora. Mai mult, Ponta este de părere că pe lângă cele 70 de taxe mai pot fi găsite alte 30-40 taxe la care se poate renunţa. "Am găsit 70 de taxe pe care le putem scoate într-o singură zi fără să sufere bugetul de stat, dar care ne ajută să nu mai înnebunim oamenii cu 70 de proceduri şi 70 de drumuri birocratice", a spus prim-ministrul.

Victor Ponta a cerut ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, ca săptămâna viitoare, pe baza datelor pe care le va primi de la fiecare minister, să prezinte Guvernului actele normative necesare pentru "desţelenirea" zonei de taxe, a relatat mediafax.ro.

În ceea ce priveşte fiscalitatea din România, un studiu realizat la sfârşitul anului trecut arată că angajaţii români lucrează aproximativ şase zile pe lună doar pentru a-şi plăti taxele salariale către stat. Analiza, realizată de compania de consultanţă Accace, ia în calcul contribuţiile sociale şi impozitul pe venitul obţinut din salarii valabile la sfârşitul lunii noiembrie, în şase state din regiune, respectiv Ucraina, Polonia, Ungaria, Slovacia, România şi Cehia, datorate de angajaţii cu un salariu net de o mie de euro, cu un program normal de lucru de opt ore pe zi, timp de 21 de zile pe lună.

Citit 1189 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Aprilie 2014 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.