UPDATE/ Ioan Rus - nominalizat să preia şefia Transporturilor, după anunţul lui Dan Şova de a DEMISIONA

UPDATE/ Ioan Rus - nominalizat să preia şefia Transporturilor, după anunţul lui Dan Şova de a DEMISIONA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta a decis, marţi, să îl nominalizeze pe Ioan Rus pentru postul de ministru al Transporturilor, după demisia lui Dan Şova, potrivit Mediafax.

Ioan Rus este membru PSD, iar în perioada 2000-2004 a fost ministru de Interne în Guvernul Năstase.

El a fost ministru de Interne şi în primul Guvern Ponta, instalat în mai 2012, demisionând însă la scurt timp, în august 2012, după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale.

Rus a fost un susţinător al lui Victor Ponta, el şi "grupul de la Cluj" ajutându-l pe acesta să preia conducerea partidului la congresul din 2010, când actualul premier a candidat împotriva lui Mircea Geoană.

Viitorul ministru al Transporturilor a îndeplinit mai multe funcţii în administraţia locală din Cluj, de la prefect până la preşedinte al Consiliului Judeţean.


Marţi, ministratul Transporturilor Dan Şova şi-a anunţat într-o conferinţă de presă intenţia de demisiona din funcţie.

"Vreau să anunţ în mod oficial, pentru că au fost o serie de discuţii în ultimele zile, vreau să vă anunţ intenţia de a mă retrage din fruntea Ministerului Transporturilor şi din Guvernul României, pentru a mă afla în prima linie a bătăliei electorale pentru preşedinţia României", a declarat Şova, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.ro.

Citit 890 ori Ultima modificare Marți, 24 Iunie 2014 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.