UPDATE - Trupele româneşti se RETRAG din Afganistan/ ALARMĂ la baza din Kandahar: Ponta şi miniştrii au fost adăpostiţi în buncăr
Foto: Sursa foto: romaniatv.net

UPDATE - Trupele româneşti se RETRAG din Afganistan/ ALARMĂ la baza din Kandahar: Ponta şi miniştrii au fost adăpostiţi în buncăr
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică a fost declanşată alarma de raid aerian cu rachete la baza militară românească din Kandahar (Afganistan), unde premierul Victor Ponta era prezent pentru începerea procedurilor de retragere a trupelor româneşti, potrivit Mediafax. Şeful Guvernului şi cei doi miniştrii români au fost adăpostiţi rapid într-un buncăr. Alarma a fost ridicată, parţial, după aproximativ 20 de minute, iar oficialii români au fost scoşi din buncăr.


Militarii români se pregătesc să plece din Afganistan după mai bine de deceniu. Duminică, în Afganistan a avut loc o ceremonie de retragere a militarilor români din această ţară în prezenţa premierul Victor Ponta şi a miniştrilor români de Apărare, Mircea Duşa, şi Interne, Gabriel Oprea.

Calendarul de retragere prevede ca, din octombrie, să mai rămână în Afganistan doar circa 200 de militari care să se ocupe de instruirea armatei afgane.

În ultimii 12 ani, România a participat la acţiunile NATO din Afganistan cu 25.000 soldaţi.

În total, 23 de militari şi-au pierdut viaţa în misiuni dificile desfăşurate sub egida NATO.

Alianţa Nord-Atalntică a anunţat că, anul acesta, îşi va retrage trupele din Afganistan, după 2014 urmând să mai rămână doar o parte dintre militarii NATO.

Citit 1044 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iunie 2014 15:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.