CSAT aprobă intrarea şi staţionarea în România a unor forţe şi mijloace din Armata Canadiană

CSAT aprobă intrarea şi staţionarea în România a unor forţe şi mijloace din Armata Canadiană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat miercuri intrarea şi staţionarea pe teritoriul României a unor forţe şi mijloace din Armata Canadiană "în scopul pregătirii şi desfăşurării unor misiuni ale NATO, la solicitarea părţii române, în contextul evoluţiei situaţiei din regiune", potrivit unui comunicat remis după şedinţa Consiliului şi citat de presa on line.

CSAT a mai stabilit ca România să participe, după 2014, în funcţie de decizia NATO, cu aproximativ 200 de militari şi 50 de poliţişti şi jandarmi la misiunea de instruire, consiliere şi asistenţă în Afganistan, a transmis Agerpres.

O altă temă pe agenda şedinţei CSAT a vizat analizarea şi aprobarea forţelor armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2015, potrivit Mediafax.

Astfel, forţele puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale cuprind 1.801 militari, comparativ cu anul 2014, când valoarea forţelor a fost dimensionată la 3.039 de militari.

Din cei 1.801 militari propuşi pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului naţional în anul 2015 pot fi desfăşuraţi în teatrele de operaţii, precum şi în cadrul misiunilor individuale de observare şi monitorizare, 502 militari, iar alţi 1.299 de militari se vor afla în ţară, cu posibilitatea de a fi dislocaţi la ordin.

Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispoziţie pentru misiunile Uniunii Europene, Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), NATO şi Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2015 un număr de 1.486 de jandarmi şi poliţişti. Comparativ cu anul 2014, numărul acestora este mai mic cu 103 jandarmi şi poliţişti.

Citit 890 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iulie 2014 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.