Frenezia PODURILOR peste DUNĂRE/ VEZI unde vor autorităţile să mai CONSTRUIASCĂ unul
Foto: Iar pe sub pod se intenţionează asigurarea traficului fluvial (Foto: Bogdan Codrescu)

Frenezia PODURILOR peste DUNĂRE/ VEZI unde vor autorităţile să mai CONSTRUIASCĂ unul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autorităţile de la Bucureşti în colaborare cu cele bulgare au început deja un studiu cu privire la amplasarea celui de-al treilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria.

Locul unde va fi construit nu se cunoaşte deocamdată, dar se iau în calcul mai multe opţiuni printre care Silistra/Călăraşi, Nicopole/Turnu Măgurele şi Oryahovo/Bechet, a relatat europafm.ro.

CITEŞTE ŞI: Să crezi, să nu crezi... Premierul Ponta le PROMITE gălăţenilor şi POD, dar şi TUNEL

Potrivit autorităţilor bulgare, noul pod ar trebui să se ridice la o înălţime de cel puţin 20 de metri deasupra Dunării, astfel încât să permită trecerea navelor, şi să aibă două benzi pe fiecare sens de drum. Posibilitatea adăugării unei linii de cale ferată ar trebui de asemenea luată în considerare.

Proiectul va fi finanţat de Uniunea Europeană

Cel de-al doilea pod de trecere peste Dunăre spre Bulgaria - cel de la Calafat-Vidin a fost inaugurat anul trecut. Are o lungime de aproximativ doi kilometri, patru benzi rutiere (câte două pe fiecare sens), o linie simplă de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.

CITEŞTE ŞI: Podul lui Kafka peste Dunărea noastră - Viata Libera Galati

Citit 1370 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iulie 2014 14:04

2 comentarii

 • postat de un idiot OBLIGAT sa-si platesca taxele
  Vineri, 11 Iulie 2014 16:51
  185.26.182.***
  Pai daca ala pod Calafat Vidin a durat: 2 ani pt. bulgari si sase la romani - si tot nu este gata accesul la el de la romani - cat o sa dureze al treilea?

  La stilul romanesc IMPUS de gasca teroristo-economica din MF-ul romanesc care mai are de plata cateva MILIARDE DE EUROI de multi ani = COTA GUVERNAMANTALA a contributiei romanesti = cateva mii de firme in faliment=cateva zeci de mii de familii fara mancare si EXECUTATE SILIT IMEDIAT CA Nu SI-AU PLATIT TAXELE la aia teroristi, o sa vedem o jumate la bulgari gata si, cand or creste nepotii nostri, o dihanie fara cap si coada pe malul romanesc.
  0
  6
  Raportează
 • postat de De fapt este inițiativa bulgarilor, informația este preluată din mass-media bulgărească, noi aflăm și cam atât.
  Vineri, 11 Iulie 2014 15:53
  109.99.193.***
  Am citit și eu informația din nu știu ce site românesc, dar de fapt informația este preluată din mass-media bulgărească, ai noștri nu știu nimic, este inițiativa bulgarilor ce sunt mai deștepți, noi pierdem timpul cu partidele face-desface, cu alegerile prezidențiale, Bercea-Mircea, trafic de sânge, medicamente, copiii adoptați etc.
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.