Să crezi, să nu crezi... Premierul Ponta le PROMITE gălăţenilor şi POD, dar şi TUNEL
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Să crezi, să nu crezi... Premierul Ponta le PROMITE gălăţenilor şi POD, dar şi TUNEL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, premierul Victor Ponta a venit la Galaţi pentru a participa la inaugurarea noului punct aerian de salvare dotat cu un modern elicopter SMURD. Cum era şi normal, am profitat de prezenţa demnitarului pentru a-l chestiona în legătură cu o problemă care s-a tot pus pe tapet în ultima vreme: pod peste Dunăre la Brăila sau tunel pe sub fluviu la Galaţi? Asta cu atât mai mult cu cât următoarea destinaţie a premierului era Tulcea, adică exact celălalt mal al Dunării, de care atât brăilenii, cât şi gălăţenii visează se se lege cu o cale de transport terestră..

Interesant este că Victor Ponta nu a ezitat să ne dea un răpuns, chiar dacă era în mare grabă. “Sunt absolut convins că va exista un pod peste Dunăre”, a declarat premierul, rispind întrucâtva speculaţiile că podul este o simplă himeră de campanie electorală. 

Ba mai mult, demnitarul a ţinut să menţioneze că nici proiectul autorităţilor gălăţene privind tunelul nu-i este străin. “Ştiu şi de proiectul Galaţiului de a realiza un tunel. Sunt absolut convins că unul dintre cele două proiecte (n.r. podul peste Dunăre sau tunelul) îl vom realiza din fondurile europene pe care le avem la dispoziţie sau dintr-un parteneriat public-privat. Trebuie să recunosc că parteneriatul public-privat, cere, întotdeauna, mai multe condiţii decât partea de fonduri europene. Din punctul meu de vedere este un proiect absolut prioritar pentru dezvoltarea a două zone importante din România”, a explicat Victor Ponta.

Nu este prima dată când demnitarul vorbeşte despre prioritatea construirii unei căi de acces peste Dunăre. La începutul acestui an, în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD, Victor Ponta a declarat că susţine proiectul privind construirea podului peste Dunăre, precizând că acesta reprezintă unul dintre obiectivele majore ale Guvernului, în segmentul de infrastructură. „Pregătim şi sesiunea parlamentară în care revotăm toate legile bune pentru România (…) Legea parteriatelor publice-private, pentru că după Comarnic-Braşov - pe care sper să-l semnăm în aprilie - vreau să continuăm proiectul şi cu Piteşti-Craiova şi podul peste Dunăre de la Brăila-Galaţi şi celelalte proiecte pe care le avem şi pentru care avem nevoie de lege”, a afirmat atunci premierul.

Deşi au trecut de atunci aproape şase luni, "prioritatea" enunţată de Victor Ponta a rămas doar la stadiul de promisiune, în ceea ce priveşte legătura între judeţele Galaţi–Tulcea, respectiv Brăila-Tulcea. Însă nu putem renunţa la speranţă, mai ales că atât Brăila, cât şi Galaţi au alocat sume consistente (aproape 14 milioane de euro în total) pentru studii de fezabilitate legate de cele două posibile investiţii. Se pare că primele concluzii ale studiilor de fezabilitate amintite vor fi disponibile în primăvara viitoare.

Citeşte şi: Unul „hăis”, altul „cea”/ Tunel la Galaţi, pod peste Dunăre la Brăila

Citit 4896 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Iunie 2014 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.