Simpatizant ISIS, expulzat din România

Simpatizant ISIS, expulzat din România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Iordanianul de origine palestiniană, declarat indezirabil la sfârşitul anului 2015, este expulzat, sâmbătă, din România, a informat Digi 24. Potrivit SRI, Jamal Jabbar este cetăţean iordanian de origine palestiniană. Prin decizia definitivă luată de Curtea Supremă, timp de 15 ani el nu va avea dreptul să intre pe teritoriul României.

Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash este acuzat de autorităţile române că făcea propagandă pentru ISIS. Anchetatorii spun că ar fi fost chiar dispus să acţioneze împotriva României.

Chiar dacă Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a spus că nu este simpatizant al grupării Stat Islamic şi că nu intenţiona să facă rău ţării noastre, probele ofiţerilor de informaţii ar arăta că Jamal Jabbar s-a autoradicalizat şi că era gata să acţioneze în numele grupării fundamentaliste.

El locuia în România din 1991 şi a început să fie monitorizat de SRI din 2014, când a început să facă propagandă pentru mișcări extremiste, inclusiv ISIS. Se ocupa de recrutarea de noi adepți, dar și-ar fi manifestat și disponibilitatea de a se implica activ în acțiuni împotriva României.

Citit 1284 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.