Animalele de COMPANIE ar putea fi transportate în maşină doar în CUŞTI

Animalele de COMPANIE ar putea fi transportate în maşină doar în CUŞTI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Animalele de companie ar putea fi transportate cu maşina doar dacă sunt ţinute în cuşti speciale. Este propunerea mai multor parlamentari care au şi depus în acest sens un proiect de modificare a Codului Rutier.

Conform proiectului de lege, "se interzice conducătorului de vehicul să transporte animale sau păsări vii în interiorul acestuia, cu excepția situației în care animalele sau păsările sunt transportate în dispozitive speciale care să nu le permită deplasarea liberă prin vehicul".

Potrivit iniţiatorilor proiectului, reglementarea are scopul de a-i proteja atât pe pasagerii din vehicul, cât şi pe necuvântătoare. Lăsate libere prin maşină, acestea pot distrage atenţia şoferilor, provocând accidente.

În magazinele de specialitate există diferite tipuri de cuşti pentru transport, în funcţie de dimensiunea animalului de companie. De curând au apărut şi hamuri ajustabile, care ar putea fi acceptate în noul Cod Rutier. Acestea se potrivesc în jurul taliei animalului şi care, apoi, se ataşează la centura de siguranţă.

Dezbaterile din Parlament pe acest subiect vor începe dupa 1 februarie, când aleșii se vor întoarce din concediu.

Sursa foto: acasa.ro

Citit 1443 ori Ultima modificare Duminică, 17 Ianuarie 2016 21:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.