24 martie, zi de DOLIU NAȚIONAL în România

24 martie, zi de DOLIU NAȚIONAL în România
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

24 martie a fost decretata zi de doliu naţional, ca semn de solidaritate cu victimele atentatelor din capitala Belgiei. Ca urmare, toate manifestările culturale, artistice, sportive sau de altă natură, sunt amânate. În acest registru se înscriu şi activităţile ce fuseseră programate cu ocazia Zilei Poliţiei Române, care se sărbătoreşte pe 25 martie şi care vor fi planificate la o dată ulterioară.

Marţi dimineaţă, 22 martie, două explozii s-au produs pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar la scurt timp un alt atac a avut loc la staţia de metrou Maalbeek. Cel puţin 31 de persoane au murit şi în jur de 200 au fost rănite.

Patru români au fost răniţi în atentatele teroriste de la Bruxelles.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele.

VEZI VIDEO și TRANSMISIE LIVE - CLICK AICI

Miniştrii UE se vor întâlni joi, 24 martie, la solicitarea Belgiei, pentru a discuta în privinţa atentatelor teroriste din Bruxelles de marţi dimineaţă, a relatat mediafax.ro. Olanda, care deţine preşedinţia temporară a Uniunii Europene, va organiza întâlnirea.

Preşedintele Statelor Unite a condamnat din nou, miercuri, 23 martie, atacurile teroriste din Belgia, afirmând că toate ţările trebuie să aibă o atitudine "unitară" contra reţelei fundamentaliste Stat Islamic. "Lumea trebuie să aibă o atitudine unitară în combaterea terorismului. (...) Putem şi trebuie să îi învingem pe cei care ne ameninţă securitatea; nu este vorba doar de o ameninţare împotriva cetăţenilor din ţările noastre, ci de o ameninţare la adresa întregii lumi", a declarat Barack Obama, citat de mediafax.ro.

CITEȘTE ȘI: O gălăţeancă, medic anestezist la Bruxelles: ”Oraşul este sub asediu”

Citit 3136 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2016 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.