România va prelua - pentru prima oară - PREȘEDINȚIA semestrială a Consiliului UE

România va prelua - pentru prima oară - PREȘEDINȚIA semestrială a Consiliului UE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

România va prelua pentru prima oară Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, fiind prima din trioul de preşedinţi pe care îl împarte alături de Finlanda şi Croaţia.

Pentru a pregăti cât mai bine Preşedinţia, Ministerul Tineretului şi Sportului lansează o campanie de consultare cu tinerii, privind priorităţile tematice pe care ţara noastră ar trebui să le introducă în agenda semestrială europeană în domeniul Tineret.

Aceasta demarează pe data de 12 august, de Ziua Internaţională a Tineretului şi presupune o serie de întâlniri faţă în faţă cu tinerii.

Întâlnirile vor folosi tehnologia spaţiului deschis (open space), o metodă interactivă ce permite participanţilor să propună şi să contribuie la discuţii, plecând de la nevoile lor reale. Aceste evenimente sunt organizare cu sprijinul reţelei tineREŢEA şi vor implica direct tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani. Concluziile acestui set de consultări vor sta la baza propunerilor din partea României.

Prin activităţile propuse se urmăreşte: creşterea numărului de tineri implicaţi în evenimente de consultare şi formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, dar şi asigurarea unei reprezentativităţi geografice echilibrate.

La nivelul judeţului Galaţi, cei doi lucrători de tineret alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret vor pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean.

Citit 995 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2016 14:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.