Prima VIZITĂ oficială a unui președinte francez la București, din ultimii 25 de ani

Prima VIZITĂ oficială a unui președinte francez la București, din ultimii 25 de ani

Sursa foto: Administrația prezidențială
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!


Pentru prima dată din 1991 încoace, un preşedinte francez a ajuns la Bucureşti într-o vizită oficială. François Hollande a fost primit, marți, 13 septembrie, la Palatul Cotroceni, unde a avut programate discuţii cu omologul român Klaus Iohannis.

Au mai rămas 3 zile până la summit-ul european post-Brexit de la Bratislava. Reuniunea este menită să confirme soliditatea blocului comunitar, după decizia Marii Britanii de a-l părăsi. Agenţia France Presse scria, în ajunul vizitei, că Parisul consideră relaţia strânsă cu Bucureştiul drept un exemplu de urmat în Uniunea Europeană.

Cei doi înalţi demnitari au discutat despre pregătirea summit-ului UE-27 de la Bratislava, Iohannis precizând că Bucureştiul va participa substanţial si activ la dezbatere pentru găsirea de soluţii care să ducă la recâştigarea încrederii cetăţenilor în UE, iar România şi Franţa au abordări comune.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Franţei Francois Hollande, că în cadrul discuţiilor au fost atinse şi "dosare sensibile", invocând o abordare "foarte constructivă" privind aderarea la spaţiul Schengen şi precizând că România se simte sprijinită de Franţa în acest demers. CLICK AICI PENTRU DECLARAȚII ȘI MAI MULTE DETALII DESPRE ACEASTĂ VIZITĂ

Citit 672 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Septembrie 2016 00:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.