Sectorul telecomunicaţiilor, în expansiune
Foto: Sursa foto: Internet

Sectorul telecomunicaţiilor, în expansiune
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Companiile din sectorul telecomunicaţiilor au anunţat investiţii de peste jumătate de miliard de euro în dezvoltarea reţelelor în acest an, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Investiţiile se concentrează pe dezvoltarea reţelelor de fibră optică, dar şi pe extinderea acoperirii reţelelor pentru serviciile de tip 4G, necesare în special pentru dezvoltarea internetului pe telefoanele mobile.

"Operatorii sunt dispuşi să facă această investiţie, pentru că vor avea un return al investiţiilor în veniturile lor şi aşa sunt competitivi, oferind practic mai mult, de calitate mai bună şi mai ieftin", a arătat oficialul ANCOM. Potrivit acestuia, există mişcări din partea companiilor de cablu TV care încep să intre pe partea de telefonie mobilă cu pachete de oferte.

"Provocarea pentru operatori este să introducă inovaţie în continuare, iar, pe de altă parte, provocarea din partea celor care reglementează este să faciliteze dezvoltarea noilor tehnologii în România. O altă provocare importantă este cum trecem de obstacolele pentru dezvoltarea reţelelor, adică numărul de autorizaţii, relaţiile cu autorităţile locale", a mai spus Marinescu.

Citit 2410 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.