Untold a adus sume-record de bani orașului Cluj

Untold a adus sume-record de bani orașului Cluj
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că festivalul Untold a adus mai mulți bani în Cluj decât la prima ediție, când oraşul a atras 20 de milioane de euro, însă a precizat că nu poate oferi, deocamdată, o sumă exactă, relatează Ştiri de Cluj.

Emil Boc a vorbit și despre nemulțumirile localnicilor, care au făcut petiții pentru interzicerea festivalului și sesizări la Primărie, deranjați de zgomot: „Am încercat în acești ani să promovez politici care să unească comunitatea. Și în acest caz, ascult toate propunerile și ideile care vin de la an la an. M-am uitat la toate sesizările primite la Primărie. În cele patru zile, am primit cam 50 de sesizări pe telefonul Poliției Locale și al Primăriei. La 112 au fost numai două sesizări. Am apreciat faptul că organizatorii au început să se implice tot mai mult pe latura comunitară. Este investiţia pe care vor să o facă la Spitalul de Copii, de peste 100.000 de euro, pentru copiii bolnavi de leucemie. Contează acest lucru. După ce se va trage linie, e prea cald să facem bilanțul acum, vom vedea ce lucruri pot fi îmbunătățite pentru a diminua impactul de zgomot, dacă acesta există. Primăria va încerca să găsească acele căi pentru a uni comunitatea. Această manifestare este importantă pentru România, pentru că peste tot s-a vorbit despre România. Oamenii duc mai departe imaginea României, fără să mai vorbim de Cluj. Dincolo de dimensiunea economică, dacă la prima ediție erau vreo 20 de milioane de euro, acum, când participarea a fost cu peste... mă gândesc mai mare ca la prima ediție, cu siguranță implicațiile financiare pentru oraș, pozitive, sunt și mai mari. Acest festival este un element important alături de cele care contribuie la calitatea vieții. Suntem în era capitalismului. Banii sunt la cei care decid unde să își amplaseze investițiile. Pentru ei contează să fie într-un loc care are recunoaștere internațională. Acest festival duce imaginea Clujului mai departe.”

Primarul a afirmat și că nu este convins că, la festivalul Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică electronică, muzica se oprește la 1 noaptea: „Cred că este o gogoriță spusă de cineva care nu știe”, a declarat Emil Boc, la un post de radio.

“Untold 2017 a însemnat, în toate cele patru zile, peste 330.000 de oameni din țară și din toate colțurile lumii care au participat atât la concertele de pe mainstage, cât și la celelalte scene și experințe ale festivalului”, spun organizatorii.

Citit 2286 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2017 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.