Se pregăteşte remanierea unor miniştri PSD

Se pregăteşte remanierea unor miniştri PSD
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Patru membri ai Guvernului Tudose ar putea să spună adio fotoliului de ministru, a declarat, ieri, preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, după o şedinţă la care au participat mai mulţi lideri social-democraţi.

Numărul doi în PSD, după Liviu Dragnea, a declarat că social-democraţii cu funcţii-cheie au avut o discuţie cu prim-ministrul Mihai Tudose şi a divulgat că va exista o remaniere în Guvern ce ar viza patru miniştri, pe fondul nemulţumirilor pe care şeful Executivului le are faţă de anumiţi miniştri, care "au încetinit ritmul". Deşi, de luni seară, se vorbeşte intens despre existenţa unei crize între premier şi şeful PSD, Liviu Dragnea, confirmată de altfel voalat de către Tudose, Niculae Bădălău a negat şi a avut cuvinte de laudă la adresa lui Mihai Tudose: e "bărbat", matur, serios, înţelept. "Ştiţi că am avut unele îndoieli la început, dar acum vă spun că e un premier foarte bun, unul dintre cei mai buni pe care i-a avut România, un om hotărât, care, cu siguranţă, va dezvolta România", a spus Bădălău, citat de Digi 24. Preşedintele executiv al PSD a subliniat că este atributul premierului de a face o remaniere şi a precizat că supărarea lui Mihai Tudose este legată de faptul că unele lucruri nu funcţionează în Guvern aşa cum ar trebui pentru a fi pus în practică programul de guvernare, pe care, de altfel, şeful Executivului îl găseşte foarte bun, după cum a subliniat Niculae Bădălău. Acesta a precizat că discută tot timpul cu premierul şi a făcut-o chiar şi luni, timp de două ore şi jumătate, la Guvern, înainte ca Mihai Tudose să iasă public cu declaraţiile despre remaniere.

Invitat la Antena 3, luni seară, premierul Mihai Tudose a afirmat că sunt trei miniştri care creează "probleme şi la nivel de percepţie publică, şi la nivel de Comisie Europeană". "Săptămâna aceasta voi lua nişte decizii, dure, dar necesare", a subliniat Tudose, citat de Agerpres. Întrebat dacă aceste probleme ar putea fi legate de existenţa unor miniştri cu probleme penale, Tudose a răspuns: "Da (...) Daca tot facem un reset la partea de imagine şi de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt încă cel puţin doi miniştri, pe care am să-i rog să părăsească cabinetul. (...) O miniremaniere. (...) Sunt trei (miniştri - n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creeaza probleme şi la nivel de perceptie publică, şi, în unele dintre situaţii, la nivel de Comisie Europeană".

Joi, social-democraţii se vor întruni în Comitetul Executiv al partidului, şedinţă în care se va discuta oficial despre miniştrii remaniabili.

Citit 1073 ori Ultima modificare Marți, 10 Octombrie 2017 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.