Cântă cucul a jale peste Bucovina (VIDEO)

Cântă cucul a jale peste Bucovina (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Prevestire. "Cântă cucul, bată-l vina, de răsună Bucovina", răsuna tulburător, din naiul dumnezeiesc al lui Damian Drăghici, peste blocurile jerpelite ale României. Din balconul locuinţei sale, îmbrăcat în pantaloni scurţi de trening şi tricou, artistul a cântat la nai pentru vecinii lui, ieşiţi la ferestre şi balcoane ca să-l asculte.

“Noi, artiştii, vă suntem datori să vă dăruim neîncetat hrană pentru suflet... Azi, am simţit să cânt pentru vecinii mei dintre blocuri”, a transmis artistul, pe pagina sa de Facebook, recital preluat, apoi, de toate jurnalele de ştiri.

Damian Drăghici a împlinit marţi 50 de ani de viaţă. Pentru o asemenea sărbătoare programase un concert special, la Sala Palatului, dar evenimentul a fost amânat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Dar muzica nu-i făcută să stea în carantină! Şi-ar fi nedrept ca glasul naiului să amuţească în izolare!

Am ascultat şi eu darul muzical al maestrului, recunoscând pasaje muzicale din „Ciocârlia” ori din „Cântă cucul, bată-l vina”. Cucul a cântat cu jale, prevestind, parcă, nenorocirea ce avea să se abată peste Suceava… Şi mi-am auzit sufletul murmurând după naiul lui Drăghici: „Munților cu creasta rară/ Nu lăsați doctorii să piară”…

Citit 1633 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2020 01:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.