Străjer, ia-i scalpul!

Străjer, ia-i scalpul!
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

* Ipocrizie. „Ucide corupţia în perioada asta?”, a fost întrebarea pe care Iosif Buble i-a adresat-o preşedintelui României, Klaus Iohannis. „Uite cine vorbeşte!”, mi-am spus în gând, ştiind că difuzorul „Ştirilor pe surse” este soţul unei deputate PSD, brăileanca Diana Tuşa. De altfel, Buble a ţinut să-i bată obrazul preşedintelui pe motiv că „încă de la început aţi dat vina, aproape în integralitate, pe guvernarea anterioară. Aţi discutat, însă cu ei şi le-aţi cerut ajutorul când a fost pentru vot în Parlament”. Cu alte cuvinte, sunt buni şi PSD-iştii când ai nevoie de ei.

Întrebarea cheie avea să urmeze: „Unde v-aţi tuns, că eu am încercat acasă şi nu prea mi-a ieşit. Dumneavoastră unde v-aţi tuns?”. „Tot acasă… mai încercaţi”, a răspuns Iohannis cu un zâmbet mai tăios decât briciul.

„Străjer, ia-i scalpul!”, ar fi spus un vodă aprig, în vremuri apuse. Oare cum ar fi reacţionat, la aceeaşi întrebare Ion Iliescu, Emil Constantinescu sau Traian Băsescu?! Totuşi, Iosif Buble nu-l întreba pe vecinul de palier unde s-a tuns, ci pe şeful statului. Pe care, indiferent cum l-ar chema, nu l-aş vedea aşteptând să-i vină rândul la frizer. Sigur, avem libertate deplină a cuvântului, a ipocriziei, dar, cel puţin în anumite cazuri, există un protocol pentru toate. Inclusiv pentru întrebări!

Citit 1956 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2020 23:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.