Străjer, ia-i scalpul!

Străjer, ia-i scalpul!
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

* Ipocrizie. „Ucide corupţia în perioada asta?”, a fost întrebarea pe care Iosif Buble i-a adresat-o preşedintelui României, Klaus Iohannis. „Uite cine vorbeşte!”, mi-am spus în gând, ştiind că difuzorul „Ştirilor pe surse” este soţul unei deputate PSD, brăileanca Diana Tuşa. De altfel, Buble a ţinut să-i bată obrazul preşedintelui pe motiv că „încă de la început aţi dat vina, aproape în integralitate, pe guvernarea anterioară. Aţi discutat, însă cu ei şi le-aţi cerut ajutorul când a fost pentru vot în Parlament”. Cu alte cuvinte, sunt buni şi PSD-iştii când ai nevoie de ei.
Întrebarea cheie avea să urmeze: „Unde v-aţi tuns, că eu am încercat acasă şi nu prea mi-a ieşit. Dumneavoastră unde v-aţi tuns?”. „Tot acasă… mai încercaţi”, a răspuns Iohannis cu un zâmbet mai tăios decât briciul.
„Străjer, ia-i scalpul!”, ar fi spus un vodă aprig, în vremuri apuse. Oare cum ar fi reacţionat, la aceeaşi întrebare Ion Iliescu, Emil Constantinescu sau Traian Băsescu?! Totuşi, Iosif Buble nu-l întreba pe vecinul de palier unde s-a tuns, ci pe şeful statului. Pe care, indiferent cum l-ar chema, nu l-aş vedea aşteptând să-i vină rândul la frizer. Sigur, avem libertate deplină a cuvântului, a ipocriziei, dar, cel puţin în anumite cazuri, există un protocol pentru toate. Inclusiv pentru întrebări!

Citit 1738 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2020 23:16

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de Robert G
  Vineri, 01 Mai 2020 10:35
  109.166.137.***
  Lăsați-l să moară în uitare!
  Prea multă băgare în seamă a non valorilor. N-ați învățat ce e mai important în viață, nu ne dă pandemia o mare lecție?
  Omenie, altruism, unitate nu vrajbă, dihonie și manevre securiste.
  Au greșit abordarea crizei, din cauza lor am pierdut războiul cu boala. Trecem la etapa următoare, selectia naturală. Mii de ani de progres șterși de Mama Natură.
  Nici acum n-au înțeles nimic din criza asta. O sa vedeți?
  Tot știu ei să facă este să ne dezbine, și e lucru bine făcut.
  Aduceți în lumină pe cei care ajută, pe cei cărora le pasă, care au donat, care au fost oameni.
  Pe el, marele mut tuns regulamentar, uitați-l!
  Și camarilele lui...
  5
  3
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Joi, 30 Aprilie 2020 15:30
  5.13.213.***
  AVETI PERFECTA DREPTATE ,STIMATA DAMNA ANCA MELINTE,este si o chestie elementara de bunsimt sa te comporti intr-un anumit fel in fata unei persoane ,si in functie de raportul fata de aceasta ,si de respectarea unui protocol elementar ce-l impune buna cuviinta:unii ,aroganti si insolenti uita cu cine discuta si fac bravada de o crasa nesimtire ,cautand cu ostentatie aplauzele pentru aceasta atitudine!!!CEI DIN ACEASTA CATEGORIE ,care ,saracii,se cred si foarte spirituali,nu au auzit cred eu ,cuvintele renumitului moralist francez DUCELE de LA ROCHEFOUCHAULD ,CARE ,REFERINDU-SE LA ACEASTA CATEGORIE DE OAMENI MAI SARACI CU DUHUL NE SPUNEA CA ,(ATENTIE) ,,CEI MAI SUPARATORI PROSTI SUNT PROSTII SPIRITUALI,,DIN PACATE ,S-A VAZUT SI FOARTE RECENT CAT DE MULTI DOBITOCI SE VANTURA PRIN CERCURILE INALTE ALE POLITICHIEI ROMANESTI,AMENINTAND CHIAR ....INTEGRITATEA TARII!!!!SANATATE SI SA NE AUZIM DE BINE !!!
  2
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.