Gălăţeanca lui Speak e magică: transformă vita în ficăţei

Gălăţeanca lui Speak e magică: transformă vita în ficăţei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* ”Şoarec” la „Chefi la cuţite”. „În aceeaşi idee de echipă: eu gătesc, Ştefan aşteaptă!” - „Da’ dacă tu ştii să găteşti pentru ce să mă mai bag eu?! Ştie Şoarecu!”. Sunt replicile cu care Speak şi iubita lui, gălăţeanca Ştefania - pe care o alintă „Şoarec” - au intrat în bucătăria „Chefi la cuţite”. „Ruloul vieţii” - adică ruladă de vită cu piure cu trufe a fost preparatul Ştefaniei. Contribuţia lui Speak a fost curăţatul legumelor şi piureul. Ocazie cu care am aflat că el nu mănâncă niciodată ceapă crudă: „Se zbârleşte carnea pe mine. Dacă sunt singur pe o insulă cu o ceapă, n-o mănânc!”.

După gustul juriului, cu piureul au dat-o în bară, dar rulada a avut succes total. „Era vită? Cum aţi reuşit să o convingeţi să aibă gust de ficăţei de pui?”, a întrebat chef Dumitrescu. „Am şi eu un talent!”, a replicat Ştefania.

Culmea, singurul care nu le-a dat cuţit a fost Sorin Bontea, dar a avut o explicaţie: „Păi n-am zis eu că vă gătesc la nuntă, ce e cu voi aici?”.

Sincer eu le-aş fi dat cuţitul de aur. Nu pentru că preparatul lor mi-a făcut poftă, ci pentru că nici nu ar fi trebuit să gătească. Sunt savuroşi pur şi simplu! Au sare, piper, spirit, dulceaţă şi umor cât o porţie mare de bună-dispoziţie.

Citit 1798 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2020 12:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.