Jocul brăilencelor

Jocul brăilencelor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

* Dansau şi plângeau. "Frunză verde şi-o lalea,/ Haideţi să jucăm sârba/ Ca la noi la Brăila", au strigat pe scena "Românii au talent". În culise, Pavel Bartoş dansa şi el de mama focului cu Smiley - varianta de carton. Formaţia "Jocul" a reunit educatoare, învăţătoare, profesoare de gimnaziu şi de liceu care predau elevilor din judeţul Brăila, ba chiar şi un inspector şcolar, toate cu aceeaşi pasiune - dansul popular! "Chiar în condiţiile vitrege din acest an, cu pandemie cu distanţare socială, noi am făcut tot posibilul să ne întâlnim. Chiar şi pe Zoom, fiecare în sufrageria ei, la bloc, în curte, care cum am putut am dansat de-am rupt podelele", mărturisiseră înainte de a urca pe scenă. Participarea lor a fost, de fapt, un omagiu adus "Domnului Profesor", regretatul maestru coregraf Gheorghe Mihalache, al cărui vis a fost să ducă dansul popular la copiii din şcoli. Şi cum altfel, dacă nu prin intermediul cadrelor didactice. În Ajunul Crăciunului trecut, brăilencele şi-au condus mentorul pe ultimul drum, iar reprezentaţia de la Pro Tv a fost modul lor de a-i arăta că nu se vor opri. Că vor duce jocul popular mai departe. Jucau şi plângeau! "Sunt foarte impresionat de faptul că-i păstraţi vie amintirea celui cu visul de a crea un ansamblu de dansuri din Brăila. Şi dumneavoastră îi duceţi visul mai departe", le-a spus Florin Călinescu.

Citit 393 ori Ultima modificare Luni, 03 Mai 2021 12:50

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro