Cuţitele brăileanului Nelu Vlad

Cuţitele brăileanului Nelu Vlad
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Azur la coada peştelui. Schwarzenegger şi Van Damme, ambele din oţel de Toledo. Sunt cuţitele pe care brăileanul Nelu Vlad, vocea trupei „Azur”, le foloseşte pentru tranşare, în bucătărie, şi care au stârnit admiraţia jurnalistei Pro Tv la ediţia specială „Vara lui Măruţă”. Datorită ei am aflat că Nelu Vlad e pasionat de gătit. „Pasionat, da! Dar nu ştiu cât de calificat sunt, pentru că o fac din pură plăcere. Aproape în fiecare zi îmi scornesc câte o mâncare. Nici în muzică n-am făcut şcoală, nici în bucătărie!”, a mărturisit artistul. Cu şorţ personalizat şi nelipsita pălărie, Nelu Vlad a curăţat de solzi crapul proaspăt, de Dunăre, cu o ustensilă inventată de el, mărturisind că-i place să ia peştele de la zero şi să-l prepare cum îi place lui mai mult, la grătar. Cine l-a învăţat să gătească? Foamea. „Sunt plecat de la 14 ani de acasă. Nu mi-a plăcut să locuiesc la internatul școlii și am locuit la gazdă, iar acolo era musai să-ți gătești, cât de cât. Nu gătesc prea complicat, adică nu mă apuc de exemplu să fac sarmale sau ostropel, ci mâncăruri simple, care îmi plac mie de obicei”, a povestit arătând fileurile pe care le-a lăsat puţin cu sare ca să devină mai gustoase. Artistul are şi propria reţetă de mujdei, nemaiîntâlnită, cu usturoi, lămâie şi pătrunjel, ca să fie răcoros. Ah, şi cu un vin bun, răcit la beci, nu la frigider!

Citit 966 ori Ultima modificare Joi, 29 Iulie 2021 20:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.