Dan Negru, pe Viaduct, vorbind despre Combinat

Dan Negru, pe Viaduct, vorbind despre Combinat
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

* Dureros. „Dan Negru este în Galați. 27 septembrie la 08,54. #fiervechi”, scria în postarea făcută pe Facebook de amfitrionul revelioanelor Antenei 1 şi realizatorul seriei de interviuri cu „Legendele” României. Filmuleţul postat fusese realizat pe degradatul nostru Viaduct, de pe care fusese filmată platforma siderurgică: „Ăsta e combinatul siderurgic din Galaţi. În 2001, statul român a vândut tot ce-i aici, pe nimic, cu 70 de milioane de dolari. Tot în perioada aia şi tot cu banii ăştia, Figo s-a transferat la Real Madrid. Asta e ce a mai rămas…”, spune Dan Negru.

Zecile de comentarii şi sutele de distribuiri au făcut virală postarea lui Dan Negru. Din multitudinea de comentarii, numeroase fiind scrise de gălăţeni, un mesaj mi-a atras atenţia. A fost postat de jurnalistul Lucian Mîndruţă şi zice aşa: „De ce nu punem o întrebare mai simplă şi mai puţin conspirativă: ce nevoie avea România de atâtea combinate de oţel şi rafinării?”. Replica a venit, printre multe răspunsuri insultătoare ale românilor, din partea lui Dan Negru: „Lucian Mîndruţă, păi, dacă tot le avea şi a vrut ţara să le vândă, putea să le negocieze la un preț mai bun. Zic...”. Mă tem că dincolo de asta nu prea mai e nimic de zis. Unde e aia cu „noi nu ne vindem ţara”? Ori o dăm pe degeaba, ori ţinem cu dinţii de ea până nu mai interesează pe nimeni.

Citit 14362 ori Ultima modificare Duminică, 03 Octombrie 2021 20:50

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

 • postat de DAS
  Luni, 04 Octombrie 2021 01:55
  89.137.225.***
  Cu aceste combinate si rafinarii muncitorii la ordinul lui Ceausescu dictatorul a construit tara. De asta era nevoie de combinate. Era mare nevoie de otel pe care sa il facem singuri si nu sa il cumparam din alta parte la preturi foarte mari. Acum nu le mai avem si sunt in mainile altora si cumparam de la ei si otel si benzina si motorina la preturi enorme. Va convine romanilor ca v-ati vandut tara si au plecat 5 milioane de romani din tara iar restul care au mai ramas sunt sclavi la ei in tara? Va convine ce au facut politicienii corupti si tradatori in cei 30 de ani cu tara cand in 1989 aveam datorii zero?! Smecherii s-au pus la adapost cu pensii speciale in timp ce milioane de familii nu isi mai pot duce copiii la scoala, nu mai au bani sa plateasca curentul electric si gazele. Acum vor sa taie toate padurile din Romania ca nu mai au ce fura! Va fi un dezastru! Avem salarii doar cat sa nu murim de foame! Pe vremuri puteam sa ma duc la mare 12 zile si la munte 12 zile cu bilet la hotel. Acum nu imi permit decat sa vad marea la televizor. Trebuie prinsi si judecati toti care au jefuit tara si au vandut-o!
  5
  52
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.