Tatăl - în puşcărie, mama şi copiii - în sărăcie

Tatăl - în puşcărie, mama şi copiii - în sărăcie
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Ceasul bun. "Când sărăcia se urcă pe tine, când muşcă din tine şi când îţi dai seama că începe să se întindă şi spre cei dragi ţie, ajungi să faci lucruri condamnabile, doar ca să scapi", explica, marţi seară, Dragoş Pătraru la "Starea Naţiei". O explicaţie pentru furtul de lemne de foc din pădure, comis de Ionuţ, ca să-şi încălzească familia - soţia şi cei şase copii. Faptă pentru care va sta în închisoare doi ani şi opt luni. Da, unii au chelit munţi întregi de păduri şi sunt bine-mersi, liberi ca păsările cerului, dar nu despre justiţie este vorba, ci despre supravieţuirea familiei lui. Florentina şi cei şase copii locuiesc într-o cămăruţă fără curent electric, iar mezina familiei doarme cu iconiţa sub pernă, rugându-se lui Dumnezeu să-i aducă tatăl acasă. Până să fie închis, bărbatul muncea pe şantiere în Germania, la Bucureşti, la strâns cartofii la Lunguleţu şi oriunde s-ar mai fi ivit ocazia. Acum, familia lui are nevoie de sprijin, tocmai de aceea a fost protagonista unui reportaj la "Ceasul bun", pe "Starea Naţiei", la Prima Tv. Vestea bună este că, datorită autorităţilor, în curtea casei a fost turnată fundaţia unei noi camere pentru copii, dar restul depinde de bunăvoinţa celorlalţi. Fireşte, ca Florentina şi cei şase copii ai ei mai sunt sute sau chiar mii de familii, dar ajutorul oferit oricăreia este preţios.

Citit 1439 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Ianuarie 2022 21:47

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro