Cum se face pasta de tomate fără tomate

Cum se face pasta de tomate fără tomate
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Artificial. "Conţine amidon şi coloranţi de la un gândac care trăieşte prin America de Sud. Deci e ceva artificial. Pe anumite borcane scrie conţinut 2-3 la sută roşie", spune cu amărăciune fermierul Marin Dumbravă, răsucind în palme cutia cu pastă de tomate luată dintr-un supermarket de reporterul "Observator" Antena 1. Omul cultivă roşii, în localitatea Joiţa din Giurgiu, pe o suprafaţă de trei mii de metri pătraţi şi, în anii trecuţi, legumele lui ajungeau în marile lanţuri de supermarketuri. Acum îşi mai vinde produsele doar în pieţe şi prin curieri, ba chiar livrează, la cerere, bulion sau pastă de tomate făcute după reţeta lui. "N-am avut adresabilitate de la vreo firmă să-mi spună cineva: domnule Dumbravă, dacă ai surplus de roşii sau dacă vrei, uite, eu fac bulion. Şi putem face o colaborare şi îmi vinzi mie roşia". Fabricile preferă să folosească legume din China şi Turcia, pentru că sunt mai ieftine şi cu gust de plastic. Concluzia? "În acest supermarket, am găsit doar două sortimente de bulion care este făcut din roşii româneşti. Pentru că restul vine din import. Şi la fel se întâmplă în multe magazine. Undeva la 99 la sută din cantitatea de pastă de tomate pe care noi o consumăm vine din import, din ţări precum Egipt sau China", spune reporterul. Fie primit şi poftă bună! Gustul de plastic e fantastic!

Citit 1557 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iulie 2022 16:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.